Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pagājušajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā nedaudz pieaugusi

Pagājušajā nedēļā Latvijā gripas intensitāte palielinājusies vidēji par 3,6%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Nedēļu pirms tam savukārt gripas intensitāte bija samazinājusies vidēji par 24,4%.

Pagājušajā nedēļā 71 ģimenes ārsta praksē reģistrēti 173 ar gripu saslimušie.

Pacienti, kuri aizvadītajā nedēļā bija vērsušies ambulatorajās iestādēs gripas gadījumos, reģistrēti visās SPKC monitoringā iekļautajās teritorijās. Pie ārsta vērsušos pacientu skaits gripas gadījumos palielinājies Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī. Jelgavā gripas intensitāte bijusi visaugstākā un tā pārsniegusi 230 saslimušos uz 100 000 iedzīvotājiem.

Kopumā gripas intensitāte palielinājusies Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī. Savukārt Daugavpilī tā palikusi iepriekšējās nedēļas līmenī, Jelgavā un Liepājā tā samazinājusies, kā arī gripas intensitāte nedaudz sarukusi arī Rīgā. Visstraujāk gripas intensitāte sarukusi Liepājā, proti, vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 123 saslimušos uz 100 000 iedzīvotājiem.

Pagājušajā nedēļā ar gripu visvairāk slimojuši bērni līdz četru gadu vecumam - 6828 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir nedaudz vairāk nekā nedēļu iepriekš. Citās vecuma grupās gripas intensitāte nedaudz sarukusi.

Jau ziņots, ka Latvijā 26.janvārī izsludināta gripas epidēmija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas