Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Palielina maksimālo sodu par pirotehnikas aprites noteikumu pārkāpšanu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā, palielinot maksimālo sodu par pirotehnikas aprites noteikumu pārkāpšanu.

Pašlaik likumā noteikts, ka par uguņošanas ierīces vai skatuves pirotehniskā izstrādājuma aprites noteikumu pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 350 eiro, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām - no 70 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus vai bez konfiskācijas.

Naudas sods fiziskajai personai nav mainīts, bet juridiskajām personām sods par šo pārkāpumu turpmāk būs no 35 līdz 1400 eiro.

Par komercdarbību bez speciālās atļaujas pirotehnisko izstrādājumu aprites jomā turpmāk piemēros sodu fiziskajai personai vai juridiskas personas valdes loceklim no 280 līdz 1500 eiro, atņemot valdes loceklim tiesības ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībās uz laiku līdz trim gadiem vai bez tā.

Tāpat precizēta norma, kas nosaka, ka Valsts policija uz laiku līdz 60 dienām var apturēt speciālās atļaujas darbību pirotehnisko izstrādājumu ražošanas, glabāšanas vai realizācijas vietām, lai pārtrauktu šīs jomas noteikumu pārkāpumus. Turpmāk policija licences darbību varēs apturēt pilnībā vai tikai attiecībā uz kādu no tajā norādītajām vietām.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka beigu beigās pirotehniku aizliegs pavisam, jo mūsu "īpaša garīguma tauta" (Dž.Skulmes vērtējums) acīmredzot nav spējīgi ar pirotehniku saprātīgi apieties. Tāpat , kā ar plastmasu, tāpat kā ar pneimatiskajiem un gāzes ieročiem, tāpat, kā ar savu dzīvi... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas