Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta (17:21) - Kukuļņemšanā pieķertas RD Satiksmes departamenta amatpersonas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada februārī sācis kriminālprocesu pret Rīgas pašvaldības amatpersonām par kukuļņemšanu saistībā ar pārvadājumu kontroles neveikšanu, informē KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta amatpersonas regulāri ilgākā laika posmā pieņēmušas kukuļus no autopārvadātājiem par to, lai amatpersonas pienācīgi neveiktu pārvadājumu kontroles funkcijas - nefiksētu pārkāpumus un par tiem nepiemērotu sodus vai piemērotu mazākus sodus kukuļdevēju interesēs.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai šomēnes KNAB izmeklētājs atzītu piecas esošās un bijušās Kontroles dienesta amatpersonas par aizdomās turētajām ar kukuļošanu saistītu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Savukārt saistībā ar kukuļdošanu patlaban trīs privātpersonas ir atzītas par aizdomās turētajām vai personām, pret kurām sākts kriminālprocess. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, un kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tiek apzinātas citas noziedzīgu nodarījumu epizodes saistībā ar Kontroles dienesta amatpersonu kukuļošanu.

RD Satiksmes departamenta Kontroles dienests Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā kontrolē regulāro un neregulāro pārvadājumu noteikumu ievērošanu, vieglo taksometru pārvadājumu noteikumu ievērošanu, transporta līdzekļu vadītājiem noteiktā darba un atpūtas laika ievērošanu, autoostu un citu līnijbūvju stāvokli un darbību, pasažieru pārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanas noteikumu ievērošanu.

KNAB atgādina, ka gadījumos, kad personas pēc kukuļa piedāvāšanas, došanas vai starpniecības kukuļošanā labprātīgi paziņo par notikušo, saskaņā ar Krimināllikuma 324.pantu tās tiek atbrīvotas no kriminālatbildības.

Aizdomās turētajām Kontroles dienesta amatpersonām piemēroti vairāki drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un aizliegums izbraukt no valsts, turklāt esošajām amatpersonām - arī aizliegums pildīt amata pienākumus.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aģentūrai BNS sacīja, ka pozitīvi novērtē KNAB darbu šo pārkāpumu atklāšanā. Jautāts, kāda būs viņa rīcība, Ušakovs atbildēja, ka Rīgas dome plāno pabeigt sākto reformu, mikroautobusu pārvadājumus centralizējot un nododot pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme pakļautībā. Ja KNAB nesniedz ziņas par to, kas ir aizdomās turētie, tad arī Ušakovs nevarot komentēt, kuras amatpersonas atzītas par aizdomās turētajām.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās par kukuļņemšanu aizturētā amatpersona ir Kontroles dienesta vadītāja vietnieks Viktors Jefimovs.


(pievienota pēdējā rindkopa, kā arī Rīgas mēra Nila Ušakova viedoklis)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas