Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

papildināta (19:03) - Pēc Jākobsona lūguma policija viņu vairs neapsargā

Ceturtdien uzbrukumā cietušais žurnālists Leonīds Jākobsons pārvests Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtu, lai turpinātu ārstēšanos, vēsta Latvijas Radio. Šobrīd viņš ir sācis atbildēt uz īsziņām.

Jau ziņots, ka žurnālistam uzbrukušas divas personas, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Iespējams, uzbrukts ar traumatisko ieroci, norādīja T.Sadovskis.

Portāla Delfi.lv rīcībā nonākušas ziņas par uzbrukumu žurnālistam L.Jākobsonam, kas kardināli atšķiras no policijas paustās oficiālās versijas.

"Bandīti viņu nogrūda zemē, spēra ar kājām un ar mednieku dunci pārgrieza vaigu. Šonakt plastiskais ķirurgs pie cietušā sejas strādāja 4,5 stundas. Bildē redzamas šuves un kā viss ir sašūts. Šobrīd viņš nevar sniegt nevienam un nekādas intervijas, jo fiziski nespēj runāt," Delfi.lv norādīja Daniels, kurš stādījās priekšā kā cietušā žurnālista draugs.

Savukārt ziņu aģentūra LETA vēsta, ka pats Jākobsons uzskata, ka cilvēki, kuri ceturtdien viņam uzbruka, vēlas apturēt viņa profesionālo darbību. Mērķis bijis vai nu viņu iebiedēt, vai nogalināt, kolēģiem Latvijas Radio 4 ar īsziņu palīdzību teicis žurnālists.

Jākobsons atzina, ka zaudējis daudz asiņu, uz sejas viņam esot aptuveni astoņus centimetrus gara rēta. "Knapi paliku dzīvs," rakstījis žurnālists.

Vaicāts, vai policija atradīs vainīgos, Jākobsons kolēģiem rakstījis, ka policija turpinot cīņu ar viņu. Četri policisti par viņu slimnīcā smējušies un ņirgājušies, viņi esot skatījušies filmas, kā arī runājuši, cik labs mērs ir Nils Ušakovs (SC).

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis T. Sadovskis Dienai.lv atzina, ka nevar komentēt izskanējušo informāciju par L.Jākobsona īsziņām, kurās apgalvots, ka policisti par viņu ņirgājušies. T.Sadovskis norāda, ka parasti policija pacientus apsargā, esot ārpus palātas nevis atrodoties tajā. Viņš arī piebilda, ka L.Jākobsons ir sniedzis liecības. Izvērtējot tās un ņemot vērā L.Jākobsona lūgumu, policija viņu vairs neapsargās. 

L.Jākobsons pēdējā laikā nonāca plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā pēc tam, kad portālā kompromat.lv tika publicētas Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) 2008.gada e-pasta vēstules, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bija 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādāja par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pameta darbu Latvijā.

Portāls kompromat.lv, kura rīcībā bija nonākusi N.Ušakova un A.Hapilova sarakste, vērsās Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu izvērtēts, vai šī sarakste neliecina par N.Ušakova nelikumīgu darbību. Kopumā portāla rīcībā nonākuši "tūkstošiem e-pastu", un tajos esot arī informācija par Saskaņas centra reklāmas kampaņām un par to, kurš un par kādiem līdzekļiem tās rīkojis, kā arī cita informācija.

Pēc šo vēstuļu publicēšanas portāls kompromat.lv kļuva par hakeru uzbrukuma upuriem. Par to portāla veidotāji vērsās policijā.

Turpretim policija pērn novembrī pēc N.Ušakova iesnieguma saņemšanas par viņa e-pasta uzlaušanu sāka kriminālprocesu. Izmeklējot šo kriminālprocesu, policija veica kratīšanu portāla kompromat.lv pārstāvja L.Jākobsona dzīvesvietā Rīgā. Kratīšanas laikā tika izņemti vairāki datu nesēji un divi datori. Policisti L.Jākobsonu uz 48 stundām aizturēja, bet pēc tam atbrīvoja.

Pēc žurnālista aizturēšanas un kratīšanu veikšanas tiesībsargājošajās institūcijās vērsās gan pats L.Jākobsons, gan Latvijas Žurnālistu asociācija. Pārkāpumus policistu rīcībā neviena iestāde nesaskatīja.

L.Jākobsons ir Latvijas Žurnālistu asociācijas biedrs.

(papildināta visa ziņa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas