Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

papildināts (12:50) - Sākta tankkuģa Flagman 1 negadījuma apstākļu izmeklēšana; iemesls varētu būt arī tehniskās problēmas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs sācis izmeklēšanu saistībā ar tankkuģa _Flagman 1 _uzskriešanu uz sēkļa Daugavgrīvā un prognozē, ka izmeklēšanas process varētu būt visai ilgs, jo šajā lietā būtiskas esot tehniskās pārbaudes, aģentūrai LETA skaidroja birojā.

Kuģis devies maršrutā no Rīgas uz Ventspili un ap pusnakti uzskrējis uz sēkļa Daugavas kreisajā krastā, izejot no Rīgas ostas teritorijas. Kā skaidroja birojā, šāda veida avārijas ostas akvatorijā notiek ļoti reti un pēdējo 15 gadu laikā tādas nav bijušas.

Kā vienu no iemesliem, kāpēc kuģis varēja uzskriet uz sēkļa, birojā min iespējamo stūres iziešanu no ierindas, taču tas tikšot pārbaudīts izmeklēšanas gaitā.

Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita aģentūrai LETA pastāstīja, ka dienests pēc materiālu saņemšanas no Valsts policijas sarīkos administratīvo sēdi, kurā lems par personu atbildību notikušajā un soda apmēru.

Administratīvo pārkāpumu kodeksā par atrašanos uz kuģa alkohola ietekmē maksimālais sods paredzēts līdz 700 eiro. Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums paredz, ka jūrniekiem, atrodoties uz kuģa, alkohola koncentrācija asinīs no sardzes brīvajā laikā nedrīkst pārsniegt 0,5 promiles. Savukārt jūrnieki atturas no alkohola lietošanas ne mazāk kā četras stundas pirms sardzes sākšanas un nedrīkst to lietot sardzes vai citu dienesta pienākumu veikšanas laikā.

Kā ziņots, naktī uz sestdienu Daugavgrīvā uz sēkļa uzskrēja ar Latvijas karogu kuģojošais tankkuģis Flagman 1. Neviens cilvēks šajā incidentā necieta un no kuģa naftas produkti neizplūda.

Kapteiņa izelpā pēc avārijas konstatētas 2,34 promiles alkohola, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

(ziņa papildināta ar 4. un 5.rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas