Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (13:16) - Ierēdņu rotācijas: Antonovu atbrīvos, Puķīti uz VARAM

Otrdien Ministru kabinets veica vairākas nozīmīgas augstāko valsts ierēdņu jeb valsts sekretāru "rotācijas".

Valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra Aleksandra Antonova atbrīvošanu no amata, kas viņam tiks piemērota kā disciplinārsods. Pats Antonovs lūdza jautājuma skatīšanu atlikt, jo pamatojums lēmumam viņam bijis pieejams vien 15 minūtes pirms tā izskatīšanas valdībā. Galīgo lēmumu par Antonova atbrīvošanu no amata gan būs jāpieņem vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Eināram Cilinskim (VL-TB/LNNK).

Antonovs pēc valdības sēdē pieņemtā lēmuma žurnālistiem sacīja, ka noteikti vērsīsies tiesā par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Cilinska rīkojumu atbrīvot viņu no amata, ziņo LETA. "Man nav šaubu, ka es uzvarēšu," apgalvoja Antonovs. Pēc uzvaras tiesā viņš prasīs kompensēt gan neizmaksāto algu par laiku, kamēr viņš nav atradies amatā, gan arī prasīs atjaunot viņu amatā. Taču jau tagad esot skaidrs, ka šajā amatā viņš neatgriezīsies, jo tur jau būs cits cilvēks - līdzšinējais Kultūras ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis, kura pārcelšanu šajā amatā valdība arī šodien jau atbalstīja.

Antonovs uzskata, ka no viņa ministrijā vēlējās atbrīvoties politisku iemeslu dēļ. Proti, viņš nav atbalstījis papildu finansējuma piešķiršanu uzņēmumam SIA Skonto būve, kas īsteno Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projektu. Antonovs uzskata, ka tādējādi ministrija vēlas izpatikt būvniekiem, kuru īstenotie projekti bieži vien to realizēšanas laikā ir sadārdzinājušies.

Jautājuma par atlaišanu steidzamība esot saistīta arī ar ministra plāniem piedalīties 16.marta pasākumos un pastāvošo varbūtību, ka pēc šī datuma viņš šajā amatā vairs neatradīsies. Līdz ar to valsts sekretāra atbrīvošana no amata vairs būšot tikai politiskā atbildība. "Viņa rīkojums būs bez jebkādas atbildības," teica Antonovs. 

Par VARAM valsts sekretāru no šā gada 12.marta apstiprināts līdzšinējais Kultūras ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis. VARAM skaidro, ka pārcelšanas pamatā ir Puķīša ilgstošā darba pieredze valsts pārvaldē un zināšanas VARAM darbības jomās.

Savukārt līdz šim vakantajā Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra krēslā no 24.marta tiks iecelts līdzšinējais Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis. Viņa kandidatūru šim amatam rosinājis ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija). EM savu lēmumu pamato ar Lazdovska ilggadējo pieredzi vadošos amatos valsts pārvaldē. EM valsts sekretāra amats kļuva vakants pēc tam, kad pērn novembrī par atkāpšanos paziņoja Juris Pūce.

Par TM valsts sekretāra pienākumu izpildītāju iecelts TM Administratīvā departamenta direktors Raivis Kronbergs. 

(Pievienota no 3. līdz 5. rindkopai.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas