Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (13:27) - Reirs: Valsts piešķirs trūkstošo naudu smagi slimā Dāvja ārstēšanai

No valsts līdzekļiem tiks piešķirta trūkstošā nauda smagi slimā Dāvja ārstēšanai, pirmdien žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

"Esam radījuši risinājumu ārkārtas gadījumā," viņš teica.

Finansējums no Latvijas Valsts Mežu peļņas tiks pārskaitīts līdz piektdienai, informē aģentūra BNS.

Dāvja ārstēšanai ASV pašlaik saziedoti 241 020 eiro, informē Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa. Kopumā zēna ārstēšanai nepieciešami vairāk nekā 300 tūkstoši eiro.

Jautājums otrdien tiks izskatīts Ministru kabineta sēdē. Gan finanšu ministrs Jānis Reirs, gan zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ir pārliecināti, ka pārējie ministri būs saprotoši un valdības lēmums būs pozitīvs.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs, finanšu ministrs Reirs un zemkopības ministrs Dūklavs šodien Finanšu ministrijas telpās bija plānojuši tikties ar LVM vadību, Ziedot.lv pārstāvjiem un citiem iesaistītajiem, lai risinātu jautājumu par Dāvja ārstēšanai nepieciešamā finansējuma iegūšanu un likvidētu šķēršļus, kas neļauj valstij veikt šādu maksājumu, ziņo LETA.

Bērnu slimnīcas fonds uzsācis ziedojumu vākšanu Dāvja ārstēšanai ārzemēs. Dāvim konstatēta smaga kombinēta pataloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā rezultātā veidojas neatgriezeniski vielu maiņas traucējumi un iestājas imūndeficita sindroms.

Viņš ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešams doties ārpus Eiropas Savienības (ES) un ekonomiskās zonas, un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas, tāpēc lūgums pēc apmaksas tika iesniegts Nacionālajam veselības dienestam. 27.novembrī ir saņemts oficiāls Nacionālā Veselības dienesta lēmums par atteikumu sniegt finansiālu atbalstu un tādējādi nodrošināt pacienta ārstniecību Filadelfijas Bērnu klīnikā, vēsta fonds.

Papildināta 3. un 4. rindkopa 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas