Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (14:56) - Uz NEPLP sabiedriskā pasūtījuma daļu piesakās pirmie pretendenti

Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursos uz sabiedriskā pasūtījuma daļu pieteikušies seši pretendenti, kas iesniedza septiņus pieteikumus.

Visvairāk pretendentu pieteikušies konkursā uz bērnu un jauniešu programmas veidošanu. Šajā konkursā pieteicās SIA Televīzijas kanāls Pro100TV, SIA Bērnu televīzijas kanāls LoLoTV, Chaula TV un, iespējams, Ogres TV.

Informatīvi dokumentālo raidījumu veidošanai pieteicās SIA Televīzijas kanāls Pro100TV un Rīga TV24.

Savukārt reģionālās tematikas raidījumu veidošanai pieteicās viens pretendents - SIA Vidzemes televīzija, kas nodrošina kanālu Re:TV.

Pašlaik notiek NEPLP sēde, kurā tiek atvērti pieteikumi, bet to satura vērtēšana notiks kādā no nākamajām sēdēm.

Kā žurnālistiem teica NEPLP locekle Aija Dulevska, šodien reģistrēti septiņi pieteikumi minētajiem trijiem konkursiem. Rīt NEPLP vērtēs iesniegto pieteikumu atbilstību konkursu prasībām. Gala lēmums par to, kurš ir uzvarējis konkursos, tiks pieņemts līdz 17.decembrim.

Kā biznesa portālam Nozare.lv atzina Dulevska, viņa ir priecīga par to, ka šie konkursi ir radījuši kustību mediju vidē. Pateicoties tiem, televīzijas investē savā attīstībā un ir sagaidāma izaugsme. Dulevska atzina, ka, visticamāk, tie iedzīvotāji, kuri vēlas redzēt bezmaksas apraidē kanālus TV3 un LNT, nebūs priecīgi, ka no 1.janvāra šos kanālus neredzēs. Taču patlaban ir skaidrs, ka bezmaksas apraidei pieteikušies jauni spēlētāji.

Kā ziņots, šodien NEPLP pieņēma pieteikumus konkursos par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerctelevīzijām. Konkursi izsludināti, lai pasūtītu komerciālajām televīzijām veidot informatīvi dokumentālos, bērnu un jauniešu, kā arī reģionālās tematikas raidījumus.

Paredzēts, ka katram televīzijas kanālam kvalitatīva satura veidošanai bezmaksas apraidē tiks piešķirta ikgadēja dotācija 245 000 latu apmērā, par līguma darbības termiņu nosakot trīs gadus, sākot ar 2014.gada 1.janvāri.

NEPLP plāno ar šiem konkursiem piesaistīt bezmaksas virszemes apraidei komerctelevīzijas. Kā vēstīts, no nākamā gada Modern Times Group (MTG) kanāli LNT un TV3 nebūs bezmaksas apraidē.

(papildināta visa ziņa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas