Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (21:41) - Brīvdienās vēja brāzmas sasniegs vētras spēku

Nedēļas nogalē mainīsies vēja virziens un vēja ātrums brāzmās var sasniegt vētras spēku, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Kurzemē patlaban ir spēkā oranžā brīdinājuma līmenis. Tas nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami un tiek prognozētas laika parādības, kas šajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā. Vidzemē laika apstākļi ir pasliktināti, savukārt Zemgalē un Latgalē brīdinājumi par nozīmīgām laika parādībām patlaban nav spēkā.

Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, un svētdien tas brāzmās sasniegs ātrumu 18-23 metrus sekundē, bet piekrastē pat 25-26 metrus sekundē.

Vējš pamazām pastiprināsies jau sestdienas vakarā, rietumos un centrālajos rajonos sasniedzot ātrumu 10 metri sekundē, piekrastē - 15 metri sekundē. Naktī uz svētdienu vēja ātrums palielināsies un jau arī iekšzemē būs ap 15 metriem sekundē. Prognozes liecina, ka spēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas dienas vidū, pēcpusdienā. Vēlu vakarā brāzmas sāks pierimt.

Iedzīvotāji par gaidāmo vēju ir brīdināti, saņēmuši ieteikumus, uzvēra VUGD operatīvais dežurants. Galvaspilsētā VUGD būtiskus postījumus neprognozē.

"Pagaidām viss ir mierīgi. Strādājam ierastajā režīmā,"  aģentūrai LETA norādīja VUGD pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas