Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināts ar Sprūdža viedokli - Cīņā par biļešu cenām nacionāļi sola iet līdz ministram

Rīgas domes Nacionālās apvienības (NA) frakcija  neatbalsta galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (Saskaņas centrs) un viņa vietnieka Andra Amerika (Gods kalpot Rīgai) virzīto ideju par diferencētas braukšanas maksas ieviešanu pilsētas sabiedriskajā transportā. Šāda lēmuma pieņemšanas gadījumā NA ir gatava prasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram atcelt to kā nelikumīgu.

Rīgas domes NA frakcijas deputāti norāda, ka cilvēki, kas strādā, bet dzīvo ārpus Rīgas, ikdienā nodrošina galvaspilsētas iedzīvotājiem visus nepieciešamos pakalpojumus, iepērkas veikalos un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, kā arī veic dažādus pasūtījumus. Turklāt Rīgas sekmīgu attīstību nodrošina daudzi uzņēmumi, kas atrodas ārpus galvaspilsētas, portālu Diena.lv informēja NA preses sekretāre Laila Ozoliņa.

"Tā ir augstprātīgas attieksmes izrādīšana pret Latvijas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, kuri nav deklarējuši savu dzīves vietu Rīgā, bet dažādu iemeslu dēļ spiesti atrasties Latvijas galvaspilsētā. Kādēļ trolejbusa vadītājam no Tukuma vai bērnu dārza audzinātājai no Limbažiem, vai tiltu būvētājam no Ogres, kuri jau maksā par ierašanos Rīgā, nodrošinot pilsētas saimnieciskās un kultūras dzīves netraucētu darbību, vēl būtu jāpiemaksā Rīgas Satiksmei par nesaimnieciskumu, iepērkot nesamērīgi dārgos transportlīdzekļus? Visi šie cilvēki ar savu darbu taču nodrošina arī to cilvēku labklājību, kas ir deklarējuši savas dzīves vietas Rīgā," saka NA Rīgas domes frakcijas vadītājas vietnieks Aleksandrs Kiršteins.

Rīgas domes NA frakcijas deputāti, uzsverot visu Latvijas iedzīvotāju nopelnus Rīgas, kā Latvijas galvaspilsētas, attīstībā, paziņo, ka neatbalsta Rīgas pretnostatījumu pārējiem valsts reģioniem un Rīgā strādājušo diskriminācijai atkarībā no viņu dzīves vietas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) pagaidām atturas no komentāriem par Rīgas domes iniciatīvu noteikt rīdziniekiem atlaides sabiedriskajā transportā, ziņo LETA. Ministrs šodien intervijā Latvijas Radio 4.programmas raidījumā Darbojošās personas atzina, ka šis jautājums ir sarežģīts, jo viņam kā ministram tas ir jāvērtē juridiski. "Tā ir domes autonomija. Un kamēr dome rīkojas saskaņā ar likumu, viss ir kārtībā," teica Sprūdžs. Pagaidām gan viņš vēl neesot redzējis ar šo iniciatīvu saistītos dokumentus, tāpēc no komentāriem atturēsies.

Rīgas dome no nākamā gada janvāra plāno ieviest diferencētu maksu sabiedriskā transporta pasažieriem - proti, nerīdziniekiem tas kļūs stipri dārgāks, bet galvaspilsētā deklarētajiem - lētāks. Šāda ideja sabiedrībā raisījusi neviennozīmīgu reakciju.

(priekšpēdējā rindkopā pievienots Edmunda Sprūdža viedoklis.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas