Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par balstvakcīnas nenodrošināšanu Lembergs prasa 10 000 eiro kompensāciju

Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir vērsies ar prasību pret Ieslodzījumu vietu pārvaldi (IeVP) par 10 000 eiro kompensāciju saistībā ar viņam liegto iespēju saņemt balstvakcīnu, aģentūrai LETA apliecināja Lemberga advokāts Māris Grudulis.

Viņš norāda, ka Lembergs vairāku mēnešu garumā lūdza viņam sniegt iespēju saņemt balstvakcīnu pret Covid-19, bet IeVP šādu iespēju viņam nesniedza. Vēlāk Lembergs inficējies ar Covid-19, kā rezultātā bojātas viņa plaušas.

Jau vēstīts, ka iepriekš Lembergs uzturējās slimnīcā Olainē, kur nonāca, jo saslima ar Covid-19.

Kā stāstīja viņa aizstāvis Grudulis, Lembergs ar "Johnson&Johnson" vakcīnu pret Covid-19 tika potēts 10.maijā. Esot apcietinājumā, Lembergs lūdzis viņam nodrošināt balstvakcīnu, taču tā neesot nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā, norādīja Grudulis.

IeVP Centrālcietuma ieslodzītajiem piedāvājusi iespēju saņemt balstvakcināciju ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, taču šai vakcīnai veltīti visai kritiski vērtējumi par tās salīdzinoši zemo efektivitāti. Imunizācijas valsts padome pēc potēšanās ar "Johnson&Johnson" vakcīnu iesaka saņemt otru poti no "Pfizer" vai "Moderna".

IeVP, nekomentējot konkrēto Lemberga gadījumu, aģentūrai LETA skaidroja, ka "Johnson&Johnson" vakcīna izvēlēta, jo šī vakcīna esot vispieprasītākā Centrālcietuma ieslodzīto vidū, tādēļ nav pasūtītas citas vakcīnas.

Jautājumus, kas saistīti ar Lemberga vakcināciju, pārvalde atteicās komentēt, jo tie "skar informāciju par personas veselību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas