Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par dubultslepkavību Madonas novadā aizturētais vīrietis izdarījis pašnāvību

Aizdomās par dubultslepkavību Madonas novadā aizturētais vīrietis otrdien pēc pratināšanas izdarījis pašnāvību pakaroties, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa skaidroja, ka otrdien neilgi pēc pratināšanas, kurā par dubultslepkavību aizdomās turētais sniedza detalizētu liecību par notikušo, viņš mēģināja izdarīt pašnāvību, pakaroties īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā. Plkst.15.25 īslaicīgās aizturēšanas vietas darbinieki to pamanīja un sāka reanimēšanas pasākumus, kā arī izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Mediķi, ierodoties notikuma vietā, turpināja reanimēšanas pasākumus vēl aptuveni 20 minūtes, bet personas dzīvību glābt neizdevās.

Ņemot vērā policijas pieredzi, ka šādos noziegumos aizturētām personām, apjaušot nodarītā sekas, nereti rodas suicidālas domas, viņiem parasti tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, apliecināja Grāvīte.

VP priekšnieks Ints Ķuzis tūlīt pēc notikušā licis sākt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu un izvērtētu, vai īslaicīgās aizturēšanas vietu darbinieku faktiskā rīcība un veiktās darbības atbilst VP iekšējiem noteikumiem par darba organizāciju īslaicīgās aizturēšanas vietās un vai veiktā kontrole bijusi pietiekama, piebilda Grāvīte.

Kā ziņots, ka pirmdien ap plkst.16 policija saņēma informāciju, ka kādā Madonas novada purvā atrasti divu vīriešu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm - šautām brūcēm.

Uzreiz pēc informācijas saņemšanas par šo sevišķi smago noziegumu, kas izdarīts, pielietojot šaujamieroci, VP Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā tika sākti vērienīgi meklēšanas pasākumi, iedarbinot plānu Slazdi - pastiprināti veicot autotransporta kontroli uz ceļiem, kā arī personālsastāvam tika izsludināta trauksme, kas nozīmē, ka noziedznieka meklēšanā jāiesaistās visiem darbiniekiem.

Meklēšanā tika iesaistīti arī papildu spēki no VP Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona.

Aptuveni četras stundas pēc informācijas saņemšanas, ap plkst.20, iespējamais vainīgais, kāds 1957.gadā dzimis vīrietis, tika aizturēts, būdams vairāk nekā trīs promiļu reibumā, otrdien žurnālistiem pastāstīja Ķuzis.

Viņš norādīja, ka vīrietis atrasts guļam savā automašīnā un bijis kā "zombijs". VP priekšnieks skaidroja, ka automašīnas atrašanai izmantota ne tikai līdzcilvēku sniegtā informācija dažādās WhatsApp grupās, bet arī bezpilota lidaparāts.

Ķuzis arī atklāja, ka abi nošautie vīrieši strādājuši kūdras purvā un viņu līķi atrasti darba transportlīdzekļos - traktorā un ekskavatorā - apmēram puskilometra attālumā viens no otra. Slepkavība paveikta ar medību ieroci.

Gan aizturētais vīrietis, gan abi upuri visi savstarpēji ir bijuši pazīstami.

Aprakstot aizturēto vīrieti, Ķuzis skaidroja, ka vīrietis agrāk arī strādājis šajā kūdras purvā, taču no darba atlaists par vairākiem disciplinārpārkāpumiem, tostarp alkohola lietošanu darba laikā.

VP priekšnieks arī norādīja, ka, lai gan vīrietis ir bijis reģistrēts mednieks, viņam ir bijušas problēmas ar alkohola lietošanu, tostarp, pieminot, ka vīrietis ir kodējies pret alkohola atkarību. Par alkohola lietošanas problēmām nekāda medicīnas iestāžu uzskaitē vīrietis gan nav bijis.

Ķuzis atzīmēja līdzcilvēku atbildību, neziņojot par šādu mednieku, norādot, ka VP var atņemt medību ieroča nēsāšanas atļauju tikai tad, ja šāda informācija nonāk līdz policijai. Aizturētais vīrietis iepriekš nav bijis sodīts. 

Iezīmējot izmeklēšanas gaitu, VP priekšnieks atklāja, ka abu vīriešu mirstīgās atliekas atklāja kāds viņu kolēģis un sākotnējā informācija liecina, ka slepkavība paveikta ap pusdiviem dienā. Pie transportlīdzekļiem, kuros atrasti mirušie vīrieši, tika atrasti arī aizturētā vīrieša apavi.

Par notikušo slepkavību tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta otrās daļas par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Likums par šādu noziegumu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem. 

Slepkavības motīvi otrdienas priekšpusdienā vēl tika skaidroti, taču tika pieļauts, ka tie varētu būt sadzīviski jeb nemotivētā agresija. Otrdienas priekšpusdienā vīrietis izgulēja reibumu un policija tuvākajā laikā grasījās lūgt tiesai viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

 

Top komentāri

Divi vienā
D
Noziedznieks sodīja pats sevi ... un būs iespēja patīrīt policijas Augeja staļļus... .
f
f
kā saka: miers un bērziņš!!
P
P
Pēc Degpunkta.Esot bijis dzērājs,abi nošautie bijuši cīnītāji pret dzeršanu darbā un panākuši,ka priekšnieks viņu atlaida,naļaujot savilkt līdz pensijai,lūk rezultāts cīņā par vietu darbā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas