Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Grevcovas noniecinošajiem izteikumiem saistībā ar okupāciju deputāti vēršas prokuratūrā un Ētikas komisijā

Saistībā ar Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas (Stabilitātei) noniecinošajiem izteikumiem pēc Latvijas Okupācijas muzeja apmeklēšanas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) vērsies prokuratūrā un Nacionālās apvienības (NA) deputāti sniegs iesniegumu Saeimas Ētikas komisijā.

Jurēvics iesniegumā ģenerālprokuroram Jurim Stukānam norāda, ka Grevcovas "TikTok" kontā ticis ievietots nu jau izdzēsts video vēstījums, kurā krievu valodā deputāte paužot, ka ir atnākusi uz "tā saucamo Okupācijas muzeju". Grevcova pauž, ka muzejā "nesakrīt fakti" un ka gids stāstot "paralēlo, izdomāto - vēsturi".

"Kas tas par muzeju un tieši kāpēc, kādu mērķu labad tas ir radīts? (..) Apskatījām visus eksponātus, un sapratām - re, kā mūs muļķo, kā mūs muļķo," pauž partijas "Stabilitātei" deputāte, kura muzejā redzamo dēvē par "īstu propagandu".

Jurēvics iesniegumā prokuratūrai norāda, ka Grevcovas teiktais "nepārprotami liecina par vēlmi publiski noliegt Latvijas okupāciju, apšaubīt un noniecināt to, šī persona acīmredzami okupācijas radīto kaitējumu Latvijas iedzīvotājiem uzskata par maznozīmīgu un par to veiktos pētījumus par nevajadzīgiem".

Partijas apvienības "Jaunā vienotība" deputāts aicina prokuratūru pārbaudīt, vai deputātes Grevcovas darbībās, publiski paužot šādus izteikumus, būtu saskatāmas Krimināllikumā paredzētā noziedzīgā nodarījuma par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu pazīmes, un ierosināt kriminālprocesu.

Tikmēr NA Saeimas frakcija par Grevcovas izteikumiem vērsīsies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, norādīts NA "Twitter" konta ierakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas