Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par KPV LV priekšsēdētāju ievēlēts Zakatistovs

Partijas KPV LV atkārtotajā kopsapulcē par priekšsēdētāju ievēlēts tās pašreizējais līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Kā pavēstīja sanāksmes vadītājs, par Zakatistovu esot saņemtas 136 balsis.

Politiskā spēka valdē šodien tika ievēlēti Zakatistovs, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, labklājības ministre Ramona Petraviča, Saeimas deputāti Ēriks Pucens, Jānis Vitenbergs, Iveta Benhena-Bēkena un Ieva Krapāne. Tāpat valdē ievēlēti arī Māris Možvillo un Lauris Zīverts.

Debašu laikā četri biedri paziņoja par izstāšanos no partijas. Viens no viņiem uzdāvināja iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) vairākus KPV LV kreklus. Ģirģens aplausu pavadībā uzvilka vienu no šiem krekliem un akcentēja, ka KPV LV ir partija, kas, atšķirībā no citām, ir ļāvusi biedriem pierādīt sevi. Strādājot partijā, iespējams valsti veidot labāku, pauda politiķis.

Kāds cits biedrs kritizēja to cilvēku, kurš bija atnācis ar KPV LV krekliem kā "sakrāto veļu", noliekot to uz valdes galda. Viņš aicināja nākt ar savām idejām un piedāvāt savu redzējumu partijas darbā.

Biedru diskusijās tika diskutēts par to, vai jaunie statūti ir atbilstoši pieņemti. Pozitīvi tika novērtēts labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) paveiktais pabalstu jomā, kā arī biedri norādīja uz aktualitātēm savā pašvaldībā, tajā skaitā Ventspilī. 

Biedre no Vecāķiem norādīja, ka viņai kauns klausīties medijos par to, kas tiek ziņots saistībā ar KPV LV un ka vajag domstarpības iepriekš izrunāt mājās ārkārtas sanāksmēs, nevis radīt sliktu iespaidu, strīdoties publiski. Kopsapulces dalībniece arī akcentēja, ka, desmitkārtīgi pieaugot kadastrālajai vērtībai, viņai rastos risks zaudēt savu nekustamo īpašumu, kur viņa dzīvo.

Debatēs arī izskanēja ideja uzrunāt bijušo partijas biedru, Saeimas deputātu Aldi Gobzemu, lai viņš apsvērtu atgriešanos partijā. Reizē ar ļoti asu izteikumu viens no kopsapulces dalībniekiem norādīja, ka, ja pašvaldību vēlēšanās būs slikti rezultāti, valde varētu arī nenostrādāt pilnu termiņu uz diviem gadiem. 

KPV LV esot vienīgā demokrātiskā partija valstī, kas ir unikāla vērtība, par kā saglabāšanu biedre ir apņēmusies cīnīties, norādīja viena no pasākuma dalībniecēm. Viņa gan arī norādīja uz šodienas partijas debašu bezjēdzību, kā arī aicināja sniegt informāciju par notiekošo saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes sistēmu un virzību uz zāļu cenu samazināšanu.

Pirms valdes vēlēšanām saskaņā ar sanāksmes vadītāja pausto vairākums atbalstījis jauno statūtu pieņemšanu. Notika balsojums par jaunajiem statūtiem, reizē biedriem netika piedāvāts balsot pret vai atturēties.

Jaunie statūti nosaka, ka valdes locekļu skaits tiek palielināts no pieciem uz deviņiem un ka līdzšinējo trīs līdzpriekšsēdētāju vietā būs viens valdes priekšsēdētājs. Valdes priekšsēdētāja kandidatūru izvirza valde un apstiprinās kopsapulce, paredz pieņemtais dokuments.

Tāpat noteikts, ka turpmāk kopsapulces vietā tiks sasaukti partijas kongress, kurā būs nepieciešams piedalīties vismaz 50 delegātiem. Līdz ar to ir labota iepriekšējo statūtu redakcija, kas prasīja vismaz puses biedru klātbūtni un gan šodien, gan iepriekš bija radījusi problēmu ar kvoruma nodrošināšanu. 

Valdes balsu apkopošana prasīja laiku, kā arī pirms vēlēšanām esot pazudusi sākotnēji sagatavotā balsošanas kaste.

Pašlaik notiek KPV LV atkārtotā kopsapulce, jo šodien sasauktajā pirmajā kopsapulcē nebija kvoruma.

pievienota 4.-9.rindkopa

Top komentāri

Rīgas švīts
R
plebeju un garā vājo saiets.
no problem
n
Lūk tā izskatās parasts politiskais daikts pēc ''kaimiņš'' markas kon doma novilkšanas.
Latvju puika
L
Nevienam tā dauņu partija nav vajadzīga. Vienotība savāca padibeņu balsis un nopirka vajadzīgo skaitu deputātu ar nelielu saprātu. Pārējie var iet atpakaļ uz gateri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas