Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par kukuļņemšanu rosina apsūdzēt bijušo Rīgas centrāltirgus amatpersonu Litvinu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret nu jau bijušo AS Rīgas centrāltirgus Iepirkumu komisijas vadītāju Vitāliju Litvinu par kukuļņemšanu un kukuļņemšanas mēģinājumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neminot amatpersonas vārdu, KNAB aģentūru LETA informēja, ka amatpersonu rosināts apsūdzēt par sešiem noziegumiem, kas paredz atbildību par kukuļņemšanu un trīs kukuļņemšanas mēģinājumiem.

Tāpat rosināts apsūdzēt divas fiziskas personas par kukuļņemšanu, kukuļņemšanas mēģinājumu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Spriežot pēc KNAB izplatītās infografikas, amatpersona, iespējams, apmaiņā pret kukuļiem nodrošināja tirdzniecības vietu pārdevējiem, apejot noteikto rindas kārtību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka citā krimināllietā piecas bijušās Rīgas centrāltirgus amatpersonas un darbinieki apsūdzēti par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Viens no apsūdzētajiem ir Litvins un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šo lietu turpinās skatīt 27.maijā plkst.11.

Firmas.lv pieejamie dati liecina, ka 2017.gadā Rīgas centrāltirgus apgrozījums bija 7,02 miljoni eiro, bet zaudējumi - 796 163 eiro. 2016.gadā Rīgas centrāltirgus strādājis ar 45 735 eiro peļņu. Pēc tirgus vadītāja Arta Druvinieka iepriekš teiktā, arī 2018.gadā uzņēmums strādājis ar nelielu peļņu.

"Rīgas centrāltirgus" teritorija ir 7,2 hektārus liela, un tajā darbojas pieci vēsturiski paviljoni ar kopējo platību 15 000 kvadrātmetru. Ik dienu tirgu apmeklē aptuveni 60 000 cilvēku.

Top komentāri

Neslāvs
N
ņilam jau uzlikti rokudzelži?
Nopūta
N
Tai RCT esošos arī var dtoši ņemt ciet, korupcija tur plaukst un zeļ, tas tirgus ir RD melnā kase.
jautājums KNAB
j
Cik ilgi uz brīvām kājam staigās šo neskaitāmo "korupcijas perēkļu saimnieks" N.Ušakovs ?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas