Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Par Rīgas pils ugunsgrēku aizdomās tur trīs personas; diviem būvuzņēmumiem arestēti konti un automašīnas

Valsts policija (VP) saistībā ar Rīgas pils ugunsgrēka izraisīšanu tur aizdomās trīs cilvēkus, kuri strādājuši šajā būvobjektā un bijuši atbildīgi par ugunsdrošības noteikumu ievērošanu, portālam Diena.lv pastāstīja Valsts policijā.

Policija secinājusi, ka Rīgas pils nodega ugunsnedrošu būvdarbu dēļ. Par aizdomās turamajām atzītas trīs personas - viens būvnieks un divas amatpersonas, kas atbildīgas par ugunsdrošības noteikumu ievērošanu. Jau tuvākajās nedēļās Rīgas pils ugunsgrēka lieta tiks nodota kriminālvajāšanai, bet paralēli arī sāks procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu divām juridiskām personām - būvuzņēmumiem. Valsts policija tieši neapstiprina, kuri uzņēmumi tie ir, taču nenoliedz, ka runa ir par būvkompāniju apvienību SBRE, kurā ietilpst divi no vadošajiem Latvijas būvuzņēmumiem Re&Re un Skonto būve. Šiem uzņēmumiem pašlaik ir arestēti 62 konti un 110 automašīnas, pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Jau ziņots, ka būvkompāniju pilnsabiedrība SBRE, kas iepriekš kategoriski noraidījusi savu vainu Rīgas pils ugunsgrēkā, ir gatava nekavējoties iemaksāt nodrošinājumu 5 miljonus eiro par visiem Rīgas pilij pērn jūnijā ugunsgrēkā nodarītajiem zaudējumiem, tādejādi apliecinot gatavību uzņemties pilnu atbildību par Rīgas pils ugunsgrēku, ja tiesa par vainīgajiem atzīs tieši būvnieku.

Jau vēstīts, ka Rīgas pils ugunsgrēku izraisīja bezatbildīga strādnieku rīcība, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija, atsaucoties uz izmeklēšanas informāciju.

Ugunsgrēka dienā virs Svētku zāles pils bēniņos sagrieztas vecās ventilācijas caurules, un kāda dzirkstele izsaukusi uzliesmojumu. Celtnieki ugunsgrēku apdzēsa, izmantojot divus ugunsdzēšamos aparātus, taču ugunsgrēka vietu neviens nepalika uzraudzīt, kā arī par notikušo netika informēta Militārā policija.

Izmeklētāji vēlāk atklājuši, ka pils bēniņos mētājušies žāģi, kas tika izmantoti cauruļu zāģēšanai, kā arī izlietotie ugunsdzēšanas aparāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas