Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par sievietes slepkavību Jēkabpils novadā meklētā vīrieša automašīna atrasta pie Aiviekstes

Par sievietes slepkavību Jēkabpils novadā meklētā vīrieša automašīna atrasta pie mežā pie Aiviekstes upes, spēkratā atrasti vairāki telefoni un priekšapmaksas kartes, šodien preses konferencē sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ruks uzsver, ka vīrietim noteikti ir manāmas maniakālās pazīmes, kā arī pastāv iespējamība, ka vīrietis ir izdarījis pašnāvību.

Policija auto atrada pamestu mežā netālu upes Ļaudonas pusē, tāpēc pastāv versija par izdarītu pašnāvību. Tagad, iesaistot kinologus un citus speciālistus, upe tiek pārmeklēta. Meklēšanas pasākumi ir ar lielu intensitāti, un, ja meklētais ir dzīvs, tad Ruks nešaubās, ka viņš tiks atrasts.

Vīrietis jau kopš februāra bija meklēšanā, un policijai zināms, ka viņš manīts gan Kurzemē, gan Rīgā, gan Vācijā un citviet Eiropā.

"Viņš bija mobils. Atradām automašīnā vairākus telefonus un vairākus desmitus mobilo telefonu priekšapmakses karšu. Droši vien vērojamas psihiskās novirzes un maniakāla vajāšana," pieļāva Ruks.

Jau vēstīts, ka Ruks uzdevis sākt dienesta pārbaudi saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpils novadā, lai pārliecinātos, ka policisti ir rīkojušies atbilstoši normatīvajam regulējumam, pietiekoši aktīvi un profesionāli.

Jau vēstīts, ka kārtības sargiem nav izdevies no slepkavības pasargāt sievieti, kura kopā ar tuviniekiem ilgstoši ziņojusi par bijušā dzīvesbiedra Leona Rusiņa intensīvu vajāšanu un terorizēšanu, tostarp panākot aizliegumu viņai tuvoties, kas ignorēts, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Patlaban rūpīgi un detalizēti tiek veikts konkrētās situācijas izvērtējums, Valsts policija pārskata esošā tiesiskā regulējuma efektivitāti un iespējamās tiesiskā regulējuma nepilnības, vērtējot gan šo, gan līdzīga rakstura gadījumus - vai regulējums ir pietiekošs un ko darīt ar šādām personām, kurām nedarbojas spēkā esošās sankcijas, kuras tiek piemērotas par lēmumu par pagaidu aizsardzību nepildīšanu, informēja policija.

Tāpat tiek vērtēta arī citu iesaistīto institūciju loma - iesaiste, darbības un atbildība. Līdz ar visas situācijas objektīvu izvērtējumu, attiecīgi tālāk tiks rosināti priekšlikumi nepieciešamajiem likuma grozījumiem.

Konkrētajā situācijā personai bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu.

Personai ticis piemērots apcietinājums un viņš bijis notiesāts ar īslaicīgu brīvības atņemšanu. Likumā noteikts, ka par šo nodarījumu personai var piemērot īslaicīgu brīvības atņemšanu uz laiku no 15 dienām līdz trīs mēnešiem, par ko lemj tiesa.

Vīrietim ar tiesas lēmumu bija noteikts pienākums apgūt sociālās rehabilitācijas kursu vardarbības mazināšanai, kuru viņš nepildīja. Tāpat atbilstoši personas nodarījumiem, sākti vairāki administratīvā pārkāpumā procesi, piemēroti naudas sodi.

"Panorāma" vēstīja, ka par Jēkabpils novadā pastrādātu bijušās dzīvesbiedres, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) darbinieces slepkavību Valsts policija jau divas diennaktis dzen pēdas 53 gadus vecajam Rusiņam. Sievieti Rusiņš vajājis un terorizējis ilgstoši - vairāk nekā gadu. Sieviete izmisīgi centusies saraut attiecības ar vīrieti, taču terors turpinājās - saņemti simti zvanu un īsziņu, dedzinātas arī durvis. Varmāka nav vēlējies attiecību izbeigšanu.

Raidījumam nelaiķes kolēģe atklāja, ka gan pati sieviete, gan viņas tuvinieki, kaimiņi un kolēģi vairākkārt un ilgstoši vērsās policijā, kas sākotnēji esot piemērojusi vīrietim sodu par sīko huligānismu 250 eiro apmērā. Tas vīrieti īpaši nesatrauca, un terors turpinājās, sākušies arī draudi. Rusiņš vajājis arī nelaiķes kolēģes, kuras patlaban baidās atstāt dzīvesvietas bažās par savu drošību.

Nogalinātās darba vieta apstiprinājusi, ka Rusiņš terorizējis un paralizējis iestādes darbu vismaz pusgadu. "Pēdējo sešu mēnešu laikā no konkrētās personas tika saņemti neskaitāmi rupji zvani, īsziņas un e-pasti ar dažādiem draudiem. Reizēm tie bija 1000 zvani dienā," atklājusi iestādes pārstāve Ilze Arāja.

Aizvadītās nedēļas svētdienā draudi īstenoti - vīrietis uzbrucis sievietei un sadūris viņu sievietes bērna un mammas priekšā. Pēc slepkavības vīrietis bēdzis ar auto, bet aizturēt viņu nesanāca.

pievienota 2.-4 rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas