Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Par skolotāju algu publiskošanu valdība lems janvārī

Valdība plāno janvārī vērtēt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos grozījumus Izglītības likumā, kas paredz pedagogu algu publiskošanu, tādējādi padarot atklātu valsts budžeta izlietojumu pedagogu darba samaksas nodrošināšanā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) ceturtdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka partneri diskutēja par šo ieceri un vienojās, ka šis jautājums nav jāskata kopā ar nākamā gada budžeta jautājumiem. Proti, šis jautājums vēlāk tiks vērtēts ierastajā kārtībā.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) politiķis Imants Parādnieks piebilda, ka šis jautājums saistīts ar atalgojuma reformu, kas paredzēta no 1.septembra, līdz ar to nav nepieciešams sasteigt šo IZM ieceri. Koalīcija vienojās, ka par to būtu korekti spriest uzreiz pēc Jaunā gada.

Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Uldis Augulis piebilda, ka šis likumprojekts būtu skatāms parastā kārtībā, nevis kopā ar budžeta jautājumiem.

Kā ziņots, Izglītības likuma grozījumi paredzētu internetā publicēt pedagogu vārdu un uzvārdu, amatu, kā arī saņemtās algas apjomu. Grozījumu anotācijā uzsvērts, ka "demokrātiskas valsts pārvaldes funkcionēšanas neatņemama pazīme ir tās pārskatāmība un informācijas par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu pieejamība". Tāpēc, lai nodrošinātu valsts budžeta mērķdotācijas valsts, pašvaldību un privātpersonu dibināto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, izlietojuma pārskatāmību, kontroli un sabiedrības informētību, būtu jāpublisko pedagogu algas.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība pagaidām neizprot šāda piedāvājuma mērķi un cer sagaidīt skaidrojumu, kāpēc tas būtu nepieciešams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas