Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Parakstu vākšanai par Saeimas atsaukšanas referendumu pievienojusies biedrība Varu Latvijas tautai

Parakstu vākšanas iniciatīvai par 13.Saeimas atsaukšanas referenduma ierosināšanu pievienojusies biedrība "Varu Latvijas tautai".

Kā aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Laura Zaharova, CVK šodien reģistrēja šo biedrību kā trešo iniciatīvas grupu parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai par 13.Saeimas atsaukšanu.

Šāds lēmums pieņemts, jo "Varu Latvijas tautai" iesniegums bija par identisku ierosinājumu, par kādu paraksti jau tiek vākti, un arī iesniedzēji norādīja uz vēlmi pievienoties esošajai iniciatīvai. Arī vēlētāju interesēs ir nodrošināt parakstīšanos par vienu iniciatīvu, nevis vairākām atsevišķām vienādām iniciatīvām, jo šajā gadījumā paraksti par katru iniciatīvu būtu skaitāmi atsevišķi, skaidro CVK.

Zaharova atgādināja, ka parakstīties par šo iniciatīvu var līdz 31.oktobrim, kad iestāsies Satversmē noteiktais termiņš - gads pirms Saeimas pilnvaru beigām, kad rosināt Saeimas atsaukšanu nav atļauts.

Pašlaik portālā "Latvija.lv" ir savākti 11 590 paraksti jeb 7,5% no nepieciešamā parakstu skaita.

Reizē parakstus iespējams vākt arī pie likumā noteiktajām atbildīgajām personām, līdz ar to kopējais pašlaik savākto parakstu skaits varētu būt arī nedaudz lielāks.

Parakstīties par šo iniciatīvu iespējams "latvija.lv", kā arī pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja vai Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs pie konsulārās amatpersonas, kura ir tiesīga veikt notariālās funkcijas.

Lai ierosinātu referendumu Satversme un likums prasa līdz 31.oktobrim savākt vienas desmitās daļas vēlētāju jeb 154 868 parakstus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas