Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pārmetumiem LOK vadītājam dziļākas saknes

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Žorža Tikmera vārds pēdējā laikā pamatīgi locīts sakarā ar viņa bijušo un esošo ģimenes locekļu iesaisti uzņēmumos, kas sniedz pakalpojumus olimpiskajiem centriem.

 LOK juridiskais dienests atzinis, ka ne faktisks, ne šķietams interešu konflikts nepastāv, jo Ž. Tikmers nav valsts amatpersona. Saeimas Sporta apakškomisijā tika rosināts šo kļūdu labot un noteikt LOK vadībai šādu statusu, lai turpmāk varētu piemērot interešu konflikta regulējumu.

Saeimas Sporta apakškomisijā, kur šo jautājumu skatīja, pats Ž. Tikmers nepiedalījās veselības problēmu dēļ. Viņš iepriekš paudis, ka pamats visam ir Latvijas Basketbola savienības, kas iesaistījās šīs lietas izgaismošanā, vēlme nomelnot LOK vadītāju.

Arī LOK Juridiskā dienesta vadītājs Raitis Keselis centās kliedēt aizdomas par interešu konfliktu, norādot, ka nekas tāds nav konstatēts. Viņš arī atsaucās uz LOK Interešu konflikta vadlīnijām, kas ir pat stingrākas par interešu konflikta likumā noteikto.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktora pienākumu izpildītāja Ginta Ozola norādīja, ka Valsts ieņēmumu dienests apstiprinājis, ka attiecībā uz LOK ir piemērojams interešu konflikta regulējums un tā amatpersonas atzīstamas par valsts amatpersonām.

Rihards Kols (NA) vērsa uzmanību uz «sakritībām» šajā situācijā, kas cieši saistītas ar nozares batālijām un vēlmi pārstrukturizēt finansējumu. Arī Oļegs Burovs (LPV) tajā saredz labi organizētus soļus, lai atbrīvotos no LOK prezidenta un, visticamāk, atvērtu durvis bijušajam IZM Sporta departamenta vadītājam Edgaram Severam, kurš kopš marta ministrijā vairs nestrādā. Arī par bijušo ministri Anitu Muižnieci tiekot runāts, ka viņai vajag amatu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas