Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pašizolācija būs jāievēro arī atgriežoties no Dānijas, Lielbritānijas, Īrijas un Grieķijas

Divu nedēļu pašizolācija Latvijā turpmāk būs jāievēro arī pēc iebraukšanas valstī no Dānijas, Lielbritānijas, Īrijas un Grieķijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izplatītā informācija.

Pieaugot Covid-19 saslimstībai Eiropā, turpmāk divu nedēļu pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 21 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valsti, kā arī caur Monako, Andoru un Sanmarīno.

Minētās 21 ES vai EEZ valsts vidū ir Luksemburga, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Kipra, kā arī Dānija, Lielbritānija, Īrija un Grieķija.

Vadoties pēc saslimstības rādītājiem, Latvijā ir trešais zemākais pacientu skaits relatīvi pret iedzīvotāju skaitu - 4,1 pacients uz 100 000 iedzīvotājiem. Vēl zemāks šis rādītājs ir tikai Ungārijā, kur reģistrēti 3,2 gadījumi, un Vatikānā, kur patlaban nav neviena Covid-19 pacienta.

Visaugstākais saslimstības rādītājs joprojām ir Luksemburgā, kurai seko Spānija, Rumānija, Malta, Andora, Monako, Beļģija, Sanmarīno, Nīderlande, Bulgārija, Zviedrija un Francija.

Straujš saslimstības pieaugums konstatēts Spānijā, kur vēl 7.augustā saslimstība bija 79,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, bet 14.augustā - 110,6. Tikmēr tādās valstīs kā Rumānija, Beļģija un Zviedrija saslimstības pieaugums ir bijis lēzens.

Pašizolācija jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Austrāliju. Šī valstis ir to "drošo trešo valstu" vidū, kuru pilsoņiem Eiropas Savienība no 1.jūlija atvēra bloka ārējās robežas. Šo valstu vidū pašizolācijas prasība vairs netiek attiecināta uz Kanādu, kur iepriekš saslimstība pārsniedza 16 gadījumu robežu. Tāpat pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Gruzijas, Japānas, Jaunzēlandes, Ruandas, Dienvidkorejas, Taizemes, Tunisijas un Urugvajas.

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 16. Rēķinot gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem, ir iespējams objektīvi salīdzināt dažādu valstu rādītājus, neskatoties uz atšķirībām iedzīvotāju kopskaitā, norāda speciālisti.

Ja pašizolācija tiek ievērota, atgriežoties no valsts, kur kumulatīvais rādītājs 14 dienu laikā uz 100 000 iedzīvotāju iepriekš pārsniedzis, bet vairs nepārsniedz 16, tad pašizolāciju drīkst pārtraukt.

pievienota 6. un 7.rindkopa

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas