Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pasniegtas Vides zinātnes balvas 2012

Lai novērtētu zinātnieku, skolotāju, organizāciju un citu aktīvistu devumu vides jautājumu aktualizēšanā un ilgtspējīgas vides izglītības un zinātnes popularizēšanā, vakar tika pasniegtas Vides zinātnes balvas 2012, informēja Rīgas Tehniskā universitātes pārstāve Ieva Pakere.

Vides zinātnes balvas pasniegšana kļuvusi par tradīciju, un šogad tā tika rīkota jau sesto reizi. Konkursu organizēja Latvijas Vides zinātnes un izglītības padome un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Šogad balvas tika pasniegtas trijās nominācijās: Jaunais vides zinātnieks, Vides zinību skolotājs un Vides aktīvistu grupa. Kopā nominācijām tika pieteikti 18 pretendenti, un, kā atzina Vides zinātnes balvas 2012 rīkotāji, šogad konkurence bijusi sīva, tāpēc noteikt uzvarētājus bijis īpaši sarežģīti.

Lielākās pieteikumu skaits tika saņemts nominācijai Jauno Vides zinātnieku 2012. Pirmo vietu šajā nominācijā ieguva Rīgas Tehniskās universitātes jaunais doktors Aivars Žandeckis, kas padziļināti pēta saules kombisistēmu un citu alternatīvo resursu izmantošanas iespējas Latvijā. Dalītu otro vietu ieguva Francesko Romagnoli no Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Universitātes pētniece Anna Mežaka. Savukārt trešo vietu ieguva Latvijas Universitātes doktorante Zane Vincēviča-Gaile.

Tika novērtēti arī pedagogi, kas audzēkņiem māca rūpēties par vidi un organizē atraktīvus vides izziņas pasākumus. Šogad par labāko vides pedagogu tika atzīta Aija Pupiņa, kas strādā Latgales zooloģiskajā dārzā, lasa lekcijas par abiniekiem un rāpuļiem vasaras nometnēs, kā arī aktīvi iesaistās dažādos projektos. Otro vietu ieguva bērnu un jauniešu vides izglītības centra Rīgas dabaszinību skolas skolotāja Lilita Svirževska, bet trešo vietu - Margarita Marčenko, kas strādā Rīgas 88.vidusskolā.

Īpaši nozīmīgu devumu vides jautājumu aktualizēšanā sniedz arī dažādas nevalstiskās organizācijas un aktīvistu grupas, kuru rīkotie pasākumi, realizētie projekti un aktīvā darbība bieži vien paliek nenovērtēta. Šogad nominācijā Vides aktīvistu grupa pirmo vietu ieguva sabiedriskā organizācija Vides izglītības fonds, kas Latvija īpašu atpazīstamību guva, pateicoties savam ekoskolu projektam. Savukārt otrās vietas ieguvēji bija Kulturys studeja SPEIGA, kas ar savu darbību ekoloģiskās lauksaimniecības metožu attīstībā patiesi pārsteidza konkursa žūriju. Trešo vietu ieguva biedrība homo ecos:, kas jau vairākus gadus darbojas sabiedrības izglītošanas jomā, rīkojot dažādus interesantus pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas