Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pastiprināti kontrolējot “degvielas vedējus”, cer samazināt rindas uz robežas

Pastiprināti kontrolējot degvielas vedējus, kuri izmanto automašīnas ar pārbūvētām degvielas tvertnēm, Valsts robežsardze cer samazināt rindas uz Latvijas – Krievijas robežas, portālu Diena.lv informēja iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Valsts robežsardze ziņoja, ka, iestājoties vasaras sezonai, regulāri veidojas vieglo automašīnu rindas Terehovas un Grebņevas robežšķērsošanas vietās. Robežsargi ir konstatējuši, ka līdz 70% personu, kuras pārvietojas ar vieglajām automašīnām, ir pierobežas iedzīvotāji, kuri, nepārkāpjot akcīzes nodokļa likuma ierobežojumus, vairākas reizes nedēļā šķērso valsts robežu ar nolūku ievest Latvijā atļauto degvielas daudzumu.

Otrs iemesls rindu pieaugumam ir Eiropas Savienībā iegādāto vieglo automašīnu ievešana Krievijas Federācijā.

Robežsardze plāno plūsmu samazināt, veicot pastiprinātu transportlīdzekļu pārbaudi, ar nolūku novērst gadījumus, kad robežšķērsošanai regulāri tiek izmatoti automobiļi ar pārbūvētām vai nestandarta degvielas bākām. Aizdomīgie transportlīdzekļi tiks novirzīti pilnai pārbaudei, atslogojot iespējas šķērsot robežu personām, kuru mērķis ir tūrisms.

Robežsardzes darbinieki sola arī vērsties pie Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadības, aicinot veikt personu pārbaudi, kuras regulāri iebrauc Latvijā, un novērst iespējamo degvielas kontrabandu.

Valsts robežsardze rosina izvērtēt akcīzes nodokļa likuma grozījumu nepieciešamību, nosakot regularitāti attiecībā uz degvielas ievešanu – ne vairāk kā vienu reizi nedēļā, nevis diennaktī, kā tas ir patlaban.

G.Skrebele informēja, ka šāda prakse nesen ieviesta arī Lietuvā, kur degvielu atļauts ievest tikai piecas reizes mēnesī un par katru nākamo reizi jāmaksā nodoklis par ievestās degvielas daudzumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas