Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pašvaldības arī maijā varēs izmantot valsts dotāciju skolēnu brīvpusdienām

Ministru kabinets ceturtdien ārkārtas sēdē veica virkni grozījumu rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, tostarp noteica, ka pašvaldības arī maijā varēs izmantot valsts dotāciju skolēnu brīvpusdienām, lai ēdinātu bērnus no trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm.

Iepriekšējā rīkojuma redakcija bija paredzējusi šo funkciju tikai uz aprīli.

Valdība lēma, ka izglītojamiem ar invaliditāti tiks nodrošināts no valsts budžeta apmaksātā asistenta pakalpojums izglītības un zinātnes ministra noteiktajā apjomā.

Valdības veiktie grozījumi nosaka, ka prasība par pašizolāciju darba pienākumu veikšanas laikā, ja personai nav novērojamas akūtas elpošanas ceļu infekcijas pazīmes un persona nav atzīta par Covid-19 infekcijas slimības kontaktpersonu, neattieksies uz Latvijas valstspiederīgajiem, kuri pēc darba pienākumu veikšanas Lietuvas un Igaunijas teritorijā atgriežas Latvijā, kā arī Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgajiem, kuri ieceļo darba pienākumu veikšanai Latvijas teritorijā.

Ārpus darba laika minētajām personām gan būs jānodrošina pašizolāciju, jānovēro savu veselības stāvokli, proti, divas reizes dienā - no rīta un vakarā - mērot ķermeņa temperatūru un ievēro pārējās rīkojuma prasības.

Grozījumi Valsts policijai un pašvaldības policijai dod tiesības meklēt personas, kurām ir apstiprināta Covid-19 diagnoze, un personas, kurām jāveic īpaši epidemioloģiskās drošības pasākumi, piemēram, personas, kuras ieradušās no ārvalstīm. Tāpat grozījumi piešķir policijai tiesības minētās personas piespiedu kārtā nogādāt karantīnas vietā vai faktiskajā dzīvesvietā.

Vienlaikus nolemts, ka atbilstoši epidemioloģiskās situācijas attīstībai valstī, lai nodrošinātu nepārtrauktu izejvielu piegādi vietējā tirgus vajadzībām, Ekonomikas ministrija būs tiesīga lemt par atļaujas izsniegšanu etilspirta izvešanai ārpus Latvijas teritorijas, izņemot reeksportu un tranzītu, kam atļauja izvešanai nav nepieciešama.

Kārtību, kādā izsniedz atļauju etilspirta izvešanai, noteiks ekonomikas ministrs, un minēto prasību īstenošanu nodrošinās Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Valsts ieņēmumu dienestu.

Pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu tostarp paredz uzdevumu Veselības ministrijai pastiprināt dezinfekcijas līdzekļu tirgus uzraudzību.

Valdība uzdeva Iekšlietu ministrijai sagatavot un iekšlietu ministram iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par finansējuma piešķiršanu Iekšlietu ministrijai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" izdevumu segšanai, kas saistīti ar dezinfekcijas līdzekļu izgatavošanu, fasēšanu, iepakošanu un transportēšanu.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

prokurors Vioriks
p
Manējais a grib na haļavu parīt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas