Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pašvaldību savienība pagaidām atturas vērtēt Rīgas domes atlaišanas pamatotību

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sākotnēji vēlas iepazīties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto Rīgas domes atlaišanas lēmumprojektu, pirms komentēt tā pamatotību, aģentūrai LETA atzina LPS priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

Viņš norādīja, ka LPS ministrijas dokumentu saņems tikai nākamnedēļ un tikai pēc tam varēs izvērtēt tā juridisko pamatotību. Kaminskis atzina, ka patlaban publiskajā telpā izskanējusī informācija ir neviennozīmīga, jo domes un ministrijas viedokļi ir pretēji viens otram.

"Jebkuras pašvaldības, sevišķi galvaspilsētas, iedzīvotājiem ir vēlams, lai situācija šādos gadījumos ir skaidra un stabila. Šī situācija ir jāizanalizē desmitreiz rūpīgāk un tur nedrīkst būt kļūdas un emocijas, arī no mūsu puses ne," pauda Kaminskis.

Kā vēstīts, VARAM nolēmusi rosināt Rīgas domes atlaišanu, jo ministrijas ieskatā vietvara jau otro reizi nav spējusi izpildīt vienu no pašvaldības autonomajām funkcijām - nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, to piektdien preses konferencē paziņoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

VARAM izstrādātais lēmumprojekts sākotnēji būs jāskata Ministru kabinetam, bet pēc tam arī Saeimai. Dome tiek uzskatīta par atlaistu no brīža, kad par to nobalso Saeima.

Jaunās Rīgas domes vēlēšanu datums likumprojektā noteikts 2020.gada 29.februārī, bet atkarībā no Saeimas lēmuma tas var tikt precizēts. Līdz jaunā domes sasaukuma pirmajai sēdei likumprojekts paredz Rīgas domei iecelt pagaidu administrāciju.

Šobrīd, ja līdz kārtējām domes vēlēšanām ir palikuši mazāk nekā 15 mēneši, jaunas domes vēlēšanas nevar rīkot. Kārtējām pašvaldību vēlēšanām jānotiek 2021.gada jūnija pirmajā sestdienā. 

Tomēr Saeima ceturtdien izskatīšanai komisijās nodeva koalīcijas deputātu iesniegtos likumu grozījumus, kas, ja nosacīti tuvākajā laikā tiktu rīkotas jaunas Rīgas domes vēlēšanas, ļautu pašvaldību ievēlēt uz vairāk nekā pieciem gadiem.

Top komentāri

senču ols
s
šitas kantoris pēc reformas ir jālikvidē. ...zzs perēklis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas