Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļuts: Tiek diskutēts par atvieglojumiem cilvēkiem ar negatīvu Covid-19 testu

Šonedēļ tiek diskutēts par atvieglojumiem personām ar negatīvu testu Covid-19 testu, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš informēja, ka saslimstība ar Covid-19 Latvijā ir ļoti zemā līmenī, proti, saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir 201, kas, kā atzina Pavļuts, ļaus valdībai turpmāk diskutēt par pakāpenisku un paredzamu epidemioloģiskās drošības pasākumu atvieglošanu.

Pēc veselības ministra teiktā, zināmas iespējas pavērs digitālais Covid-19 sertifikāts, kas ļaus veidot precīzāku un epidemioloģiskai situācijai atbilstošu regulējumu, tādējādi tuvinoties "normālai dzīvei" tajās jomās, kurās tas ir iespējams.

Pavļuts informēja, ka šonedēļ notiks diskusijas par virkni jautājumi, tostarp par pasākumiem, kas būtu pieejami personām ar negatīvu Covid-19 testu, kādi izņēmumi attiektos uz personām ar digitālo Covid-19 sertifikātu, kā arī tiks risināts jautājums par bērnu iespējām apmeklēt pasākumus ar vecākiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19.

Jau ziņots, ka šā gada 1.jūnijā Latvijā tika sākta digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana, kas nodrošinās iedzīvotājiem iespēju uzrādīt apliecinājumu par veikto vakcināciju pret Covid-19, veiktā Covid-19 laboratoriskā testa rezultātu vai Covid-19 izslimošanas faktu. Savus digitālos Covid-19 sertifikātus iedzīvotāji var apskatīt tīmekļvietnē covid19sertifikats.lv, pieslēdzoties ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem.

Latvijā ieviestie sertifikāti ir droši un pārbaudāmi, norāda Veselības ministrijā

Latvijas izsniegtos digitālos Covid-19 sertifikātus atpazīs arī citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Turklāt no 15.jūnija tiks sākta integrācija ar ES digitālā Covid-19 sertifikāta vārteju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas