Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pedagogiem un vecākiem piedāvā mācību saturu attālināto mācību organizēšanai

Lai pedagogiem atvieglotu mācību satura veidošanu attālināto mācību nedēļās līdz 15.novembrim, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Valsts izglītības satura centra (VISC) speciālisti izveidojuši digitālo resursu mapi "Mācāmies un mācām", aģentūru LETA informēja IZM Komunikācijas nodaļā.

Mapē apkopoti digitālie resursi un rīki, kas pieejami ar izglītības nozari saistītās tīmekļa vietnēs "Skola2030", "Atbalsts izcilībai", "Drošs internets", "Nāc gavilēt" un citās, un varētu būt noderīgi darba procesa organizēšanā attālināto mācību laikā.

IZM norāda, ka mapē var atrast ne tikai video nodarbības un metodiskos materiālus, kas atvieglo konkrētu prasmju apguvi, piemēram, programmēšanu, medijpratību vai lasītprasmi, bet arī redzesloku paplašinošas intervijas un spēles, piemēram, zinātnieku sarunas ar skolēniem, kas ierakstītas projektā "Zinātne. Zoomed. In", vai izglītojoša spēle "Literatūre sākumskolā", kas 1.-6.klašu bērnus ieved 12 mūsdienu latviešu autoru grāmatu pasaulēs.

Sadaļā "Atbalsts nedrošā brīdī" atrodams aktualizēts saraksts ar vietnēm un vietām Latvijā, kur vērsties, ja nepieciešamas psihoemocionālais atbalsts.

Kā pavisam svaigu resursu IZM atzīmē izglītojošu tiešsaistes spēli "Go Viral!", kas tapusi Valsts kancelejas paspārnē, sadarbojoties ar Apvienotās Karalistes Valsts kanceleju un Kembridžas Universitāti. Spēlē ikviens var iepazīties ar metodēm, kas tiek izmantotas viltus ziņu izplatīšanai, kā arī palielināt savu spēju stāties tām pretī. Noformēta kā krāsainu atklātņu kolāža, resursu mape ir uzskatāma un lietotājiem draudzīga - katra atklātne satur saiti uz interesējošo tīmekļa vietni, kas atveras, uzklikšķinot.

Resursu mapē "Mācāmies un mācām" atrodamie materiāli noderēs ne tikai pedagogiem, bet arī skolēniem un viņu vecākiem situācijās, kad nepieciešami papildus informācijas avoti mājās veicamo darbu sagatavošanai vai iedvesma kopīgām nodarbēm ar jaunākā skolas vecuma bērniem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas