Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pēdējās desmit dienās Latvijā izdeguši meži 18,13 hektāru platībā

Pēdējās desmit dienās Latvijā izdeguši 18,13 hektāru meža zemju un šajā laika periodā bijušas tikai divas dienas, kad mežs nav dedzis, liecina Valsts meža dienesta (VMD) informācija.

Pēdējā pilnajā dienā, 6.maijā, par ko VMD apkopojis datus, dzēsti septiņi meža ugunsgrēki 3,84 hektāru kopējā platībā. Trešdien reģistrēta trešā lielākā izdegusi kopējā meža zemju platība vienā dienā pēdējo desmit dienu laikā.

Starp ugunsgrēkiem 6.maijā viens meža ugunsgrēks ir bijis Centrālvidzemes virsmežniecībā, divi meža ugunsgrēki - Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā, trīs - Zemgales virsmežniecības teritorijā un viens - Ziemeļvidzemes virsmežniecībā.

Tikmēr pēdējo desmit dienu laikā lielākā vienā dienā izdegusī kopējā meža zemju platība konstatēta 2.maijā, kad VMD atklājis un dzēsis kopumā 12 meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 5,94 hektāri. Otra lielākā vienā dienā izdegusī kopējā meža zemju platība pēdējās desmit dienās bija 1.maijā, kad VMD atklājis un dzēsis deviņus meža ugunsgrēkus ar kopējo platību 5,69 hektāri. 

Vienlaikus bijušas divas dienas - 3.un 5.maijs, kurās pēdējo desmit dienu laikā mežs Latvijā nav dedzis.

Jau ziņots, ka pirmajā nedēļā pēc meža ugunsnedrošā laikposma izsludināšanas VMD dzēsis 31 meža ugunsgrēku ar kopējo platību 7,74 hektāri. 

Meža ugunsnedrošais laikposms izsludināts 24.aprīlī, un tas parasti ilgst līdz rudenim. Šajā laikā, uzturoties mežā, jāievēro stingrākas ugunsdrošības prasības. 

Gan kūlas dedzināšana, gan ugunsdrošības neievērošana mežos ir administratīvi sodāma. Šāda rīcība apdraud ne tikai biotopus un dzīvo radību mežos, laukos un pļavās, bet arī cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. VMD vairākkārt aicinājis būt uzmanīgiem mežā ar uguni.

 

 

 

Top komentāri

Edvins Eglitis
Tas ir lielaks drauds Valstij neka Covid-19
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas