Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pensiju piegādi dzīvesvietā iespējams izvēlēties, sazinoties ar VSAA

Ņemot vērā ārkārtējās situācijas laikā valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, tiem klientiem, kas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) piešķirto pensiju saņem Pasta norēķinu sistēmā (PNS) vai bankas kontā kredītiestādē un kas vēlas turpmāk saņemt to savā dzīvesvietā, ir jāvēršas ar iesniegumu VSAA, portālu Diena.lv informē Latvijas Pasta pārstāve Gundega Vārpa.

Tā kā ārkārtējās situācijas apstākļos daļa iedzīvotāju VSAA maksātās pensijas vēlas saņemt nevis pasta nodaļā no sava PNS konta, bet gan dzīvesvietā, ērtākais veids, kā to izdarīt, ir vērsties ar attiecīgu iesniegumu VSAA uzsver Vārpa. Latvijas Pastam ir līgums ar VSAA par pensiju piegādi saņēmēju dzīvesvietā, un šis skaidras naudas piegādes pakalpojums klientam izmaksās 2,39 eiro. Pakalpojuma izmaksas, kuru Latvijas Pasts sniedz VSAA, ir zemākas nekā individuālam skaidras naudas izmaksas pakalpojumam klienta dzīvesvietā no PNS, norāda Vārpa.  

Iesniegumu VSAA par izmaksas adreses maiņu, izlemjot par turpmāku pensijas piegādi dzīvesvietā, iespējams iesniegt elektroniski portālā latvija.lv, izvēloties e-pakalpojumu Iesniegums iestādei un savu vēlmi paužot brīvā formā.

Iesniegumu iespējams nosūtīt arī pa pastu vai nogādāt jebkurā VSAA klientu apkalpošanas centrā, izņemot Talejas ielā 1, Rīgā, un atstāt speciāli izvietotā kastītē iesniegumiem. 

Pensijas saņēmējam gan jārēķinās, ka, mainot pensijas saņemšanas veidu, var mainīties arī izmaksas datums, piebilst Vārpa. VSAA klientu apkalpošanas centru adreses un darbalaikus iespējams uzzināt, klikšķinot šeit

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas