Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pērn par braukšanu bez OCTA autovadītāji sodīti 10 539 reizes

Pērn autovadītāji par braukšanu bez OCTA sodīti 10 539 reizes, liecina Integrētās Iekšlietu Informācijas Sistēmas Ceļu policijas reģistra dati.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja sabiedrisko attiecību konsultants Gints Lazdiņš portālu Diena.lv informēja, ka sodu saņēmuši apmēram 1% autovadītāju Latvijā. Kopš pērnā gada par braukšanu bez OCTA tiek piešķirti arī soda punkti, savukārt līdz ar fotoradaru parādīšanos braukšanu bez OCTA fiksē arī šīs mērierīces, norādījis Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk - LTAB) valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

Autobraucēju, ko soda par braukšanu bez OCTA, kļūst mazāk - 2013.gadā tas fiksēts 11 027 reizes. Tomēr LTAB dati liecina, ka bieži ceļu satiksmes negadījumus ar smagām sekām izraisa tieši tie autoīpašnieki, kuri apzināti un regulāri pārkāpj likumu, braucot bez OCTA, derīgas tehniskās apskates un arī apreibinošu vielu iespaidā.

"Diemžēl šādi recidīvisti vēl joprojām ir sastopami uz Latvijas ceļiem," paudis Stengrevics.

Lai samazinātu neapdrošināto skaitu un uzlabotu kopējo ceļu satiksmes drošību, 2013.gada nogalē tika atbalstīti grozījumi pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumos, kuri paredz, ka kopš pērnā gada par braukšanu bez OCTA līdz ar naudas sodu autovadītājs arī saņem divus soda punktus par katru pārkāpumu. Turklāt gadījumā, ja neapdrošināts transportlīdzeklis izraisa ceļu satiksmes negadījumu, visi avārijas rezultātā radītie zaudējumi gala rezultātā ir jāsedz vainīgajam autoīpašniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas