Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pētersone par atlūgumu: Uz to soli pa solītim esmu gājusi (papildināts 20:51)

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone pirmdien tomēr iesniegusi atlūgumu, taču finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) to pašlaik vēl nav pieņēmusi, ministre apstiprināja portālam Diena.lv. Ministre lūgusi vēl apdomāt šo lēmumu. "Es gan vēl pagaidām to neesmu pieņēmusi ar lūgumu pārdomāt lēmumu, jo, manuprāt, šis nav īstais brīdis, lai atkāptos no VID vadītājas amata.

Ir ļoti daudz darbu, kas ir iesākti un kas būtu jāturpina," telekanālam TV3 komentēja Reizniece-Ozola. Ministre arī komentēja, ka grib palīdzēt Pētersonei darbu turpināt, tostarp ir lūgusi nosaukt tos priekšnosacījumus, kas būtu nepieciešami, lai VID vadītāja atlūgumu atsauktu.Kā iespējamos iemeslus, kas likuši Pētersonei spert šādu soli, Reizniece-Ozola minēja spiedienu, kas tiek izdarīts "gan no ārpuses, gan no iekšpuses, no kolēģiem. "Skaidrs, ka emocionāli ir grūti to izturēt," pauda ministre.Savukārt telekanālam LNT Reizniece-Ozola norādīja, ka galavārds šajā jautājumā būs Pētersonei, jo "nevienu piespiest strādāt nevar". Ministre uzsvēra - ja cilvēks strādā, to pats negribot, uz pozitīvu rezultātu nav ko cerēt.Pētersone, kura portālam Diena.lv un citiem plašsaziņas līdzekļiem motivāciju atlūguma iesniegšanai pirmdien vēl neatklāja, ar ministri tikās jau iepriekš. Pagājušajā nedēļā neoficiāla informācija liecināja, ka tikšanās laikā VID vadītāja plānoja iesniegt atlūgumu. Pēc tikšanās, kas ilga pusotru stundu, Pētersone žurnālistus informēja, ka atkāpties neplānojot. Tomēr pirmdien intervijā Latvijas Televīzijai VID vadītāja gan teica, ka "uz to [atlūguma iesniegšanu] soli pa solītim esmu gājusi".Pētersone neslēpa, ka viņas lēmums Reizniecei-Ozolai bijis pārsteigums. "Nu, protams, cilvēkam ir pārsteigums, negaidīti, bet tajā pašā laikā es uz to soli pa solītim esmu gājusi."Savukārt, taujāta par savu rīcību, ja ministre atlūgumu nepieņems, Pētersone skaidroja: "No juridiskās puses, ja esmu iesniegusi, man vēl mēnesi ir jānostrādā, ko es arī, protams, respektēšu. Apzinos, ka man ir ļoti liels kolektīvs aiz muguras, es negribu tā vienkārši pamest kolektīvu, jo kolektīvs nav to pelnījis." VID vadītāja arī izteica cerību, ka nākamais deinesta vadītājs turpinās iesāktās reformas, taču neņēmās spriest, kurš tas varētu būt, norādot: "Tas [VID vadītāja izraudzīšanās] nav mans uzdevums. Tas ir ministres uzdevums."Pētersone savu lēmumu pamatot atteicās arī Latvijas Televīzijas tiešraidē, norādot, ka to darīs otrdien plkst.11 īpaši sasauktā preses konferencē. "Tīri cilvēcīgi attieksme no mediju puses ir bijusi korekta pret mani, un, manuprāt, man cieņa ir jāizrāda visiem vienlaicīgi. Tas ir viens. Otrs - es gribētu savākt domas, lai argumentēti, pareizos teikumos varētu sabiedrībai izskaidrot, tāpēc rīt plkst.11 es būšu gatava," pauda Pētersone.

Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka nezināma persona vai personu grupa mēģina īstenot Pētersones nomelnošanas kampaņu. Pētersone norādīja, ka saista šo kampaņu ar cilvēkiem, kuriem VID notiekošās pārmaiņas traucē turpināt iepriekš darīto.

Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus. Amatos VID struktūrās paredzēts pārcelt 34 darbiniekus, bet pieci tiks pārcelti uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi.

(mainīts virsraksts; papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas