Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pētījums atklāj, ka pandēmijas ietekmē 43% Latvijas iedzīvotāju atcēluši ceļojumus

Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad 43% Latvijas iedzīvotāju ir mainījuši savus vasaras brīvdienu plānus, atceļot plānotos ceļojumus uz ārvalstīm un arī tepat pa Latviju, liecina kompānijas Ferratum Group pētījuma rezultāti.

30% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir atcēluši ārvalstu ceļojumus, bet 13% atteikušies arī no iekšzemes ceļojumu plāniem. 18% šogad ir atcēluši plānus par auto iegādi, bet 13% bija iecerējuši iegādāties jaunu mājokli, tomēr nolēmuši šos plānus atlikt. Tāpat vairāk nekā trešdaļa respondentu atteikušies no mājas lietu iegādes, bet 11% atlikuši uz vēlāku laiku apģērbu un aksesuāru iegādi.

"Plānu atcelšanas iemesls varētu būt saistīts ar faktu, ka 13% respondentu ir zaudējuši darbu un šobrīd ir bezdarbnieki saistībā ar Covid-19 izraisītu darbinieku atlaišanu, savukārt 17% pēdējā laikā ir samazināta alga, bet 7% aptaujāto atrodas dīkstāvē un saņem dīkstāves pabalstu. 63% respondentu pandēmija nav ietekmējusi finansiāli, un viņi joprojām strādā algotu darbu un viņu algas ir saglabājušās pirms Covid-19 līmenī," skaidro Ferratum Group pārstāvniecības Latvijā vadītājs Artis Bērziņš.

Tēriņi, ko aptaujātie plāno veltīt ceļojumiem pa Latviju un ārvalstīm vasaras brīvdienās, šogad ir samazinājušies par 54% salīdzinājumā ar pērno gadu.

Ienākumu samazināšanās ietekmē iedzīvotāju uzkrājumu apjomu un tā izmantošanas mērķus. Veltot iekrātos līdzekļus ikdienas pamata tēriņiem, papildu izdevumus nākas samazināt. Tomēr 39% aptaujāto vasaras brīvdienu tēriņus segs no iekrājumiem, bet 47% izmantos aizņēmumu.

Vairāk nekā puse aptaujāto paņemto aizdevumu plāno atmaksāt vairāk nekā pusgada laikā, bet tikai katrs piektais - mazāk nekā trīs mēnešu laikā.

Ferratum Group ir starptautiska kompānija, kas izsniedz īstermiņa aizdevumus un patēriņa kredītus internetā, kā arī kredītus mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Neticu ka vairāk kā puse latviešu ir gatavojušies ceļot. Manā pagastā katru gadu, neskaitot ārzemēs strādājošos, ceļo kādi 10-15 cilvēki, tas ir ap 2-3 %. Bet te 43 % ir atteikušies. Smieklīgi un muļķīgi. Jā, kādā ministrijā var atrast ierēdņus, kuri visi ceļo.
ha, ha
h
43% saprātīgu iedzīvotāju, tas nemaz nebūtu slikti, ja vien šajā gadījumā tik nepielūdzami nedarbotos senā patiesība, ka karote darvas var sabojāt medus mucu.
vecā sieva
v
Ko līdz mūsu nebraukšana, ja Vecrīgā ārzemju dzēroņu vairāk kā ekonomikas stutēšanai vajadzīgs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas