Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Petraviča: Minimālās algas celšanu neatliksim, taču diskutējams ir pieauguma apmērs

Minimālā mēneša darba alga no nākamā gada tiks celta, taču, iespējams, ka Covid-19 krīzes dēļ pieauguma apmērs nebūs tāds, kāds tika plānots iepriekš, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Viņa atzina, ka jau pagājušajā gadā sarunās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Egilu Baldzēnu apspriedusi minimālās algas celšanu līdz 530 eiro pašreizējo 430 eiro vietā. Tomēr tagad līdz ar Covid-19 krīzi situācija esot mainījusies.

"Protams, šobrīd ir jāskatās nedaudz savādāk. Līdz ar Covid-19 krīzi arī valstij sarūk ieņēmumi. Bet tas, ka ir jāceļ minimālā alga, tur pat diskusiju nevar būt," norādīja ministre.

Viņa piebilda, ka nepieciešamība celt minimālo mēnešalgu netieši izriet arī no Satversmes tiesas sprieduma par garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa neatbilstību valsts pamatlikumam, jo faktiski nebūtu iespējams celt GMI, neceļot minimālo mēnešalgu.

Kā ziņots, iepriekš bija plānots, ka valdība jau šogad varētu nākt klajā ar piedāvājumu izmaiņām nodokļu sistēmā, tomēr Finanšu ministrijas (FM) nesen sagatavotā ziņojumā norādīts, ka valsts nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādes termiņš, visticamāk, tiks pārcelts uz nākamo gadu, bet tā vietā šogad tiks izvērtēti nodokļu atvieglojumi.

Termiņa pārcelšanas nepieciešamība skaidrota ar Covid-19 straujo izplatību Latvijā un pasaulē, kā arī Latvijā noteiktajiem ierobežojumiem. Tomēr FM ir sagatavojusi atsevišķu informatīvo ziņojumu par spēkā esošo nodokļu atvieglojumu izvērtēšanu, par pamatu ņemot iepriekš Valsts kontroles veikto revīziju Nodokļu atlaides - neredzamie budžeta izdevumi.

Iepriekš valdībā tika panākta vienošanās no 2021.gada celt minimālo algu no līdzšinējiem 430 eiro līdz 500 eiro.

Top komentāri

Minimālās alga 42%-44% no vidējās
M
Minimālās algas lielumam nevajadzētu būt politiskās vairāksolīšanas objektam, bet vidējā algā balstītam lielumam.
Interesanti
I
2 gadus nevarēja pacelt minimālo algu, turklāt darba vietās bija pārliecināti, ka tas notiks, jo samazināja stundas likmi, nedaudz palielinot piemaksu, līdz ar to nav izdevīgi strādāt naktī vai aizvietot atvaļinājumā aizgājušos vai sasirgušos.
Anna2
A
Aizraujoši skaists skaidrojums (jābūt lielākam - CIK lielākam?!) citu tādu pašu skaidrojumu (?) virknē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas