Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piektdien otro dienu pēc kārtas Latvijā samazinājušies vakcinācijas tempi

Piektdien pret Covid-19 pirmo poti saņēmuši 2583 cilvēki, bet otro - 77 cilvēki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) sestdien apkopotie dati. Aizvadītajā diennaktī pret koronavīrusu vakcinētas kopumā 2660 personas. Atbilstoši NVD jaunākajiem datiem trešdien tika vakcinēti 4176 cilvēki, bet ceturtdien - 3847 cilvēki.

Vakcinēto cilvēku skaits NVD statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus E-veselības sistēmā ievada tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts. Piemēram, sestdien aktualizētajā statistikā ceturtdien vakcinēto personu skaits ir pieaudzis par 500 cilvēkiem - no 3347 kā tika ziņots vakar, līdz 3847.

Kopumā pēdējās septiņās dienās vakcīnas pirmo vai otro devu kopumā saņēma 16 219 personas, kas ir vidēji 2317 cilvēki dienā, kas atbilst veselības ministrijas iepriekš publiski noteiktajam mērķim šonedēļ diennaktī vakcinēt vidēji 2000 cilvēku. Jaunnedēļ paredzēts dienā vidēji potēt 3000 cilvēkus.

Kopumā starp piektdien pirmo poti pret Covid-19 saņēmušajiem lielākā daļa - 1746 - bija personas vecumā virs 60 gadiem. Vēl pirmo vakcīnas devu saņēmušas 235 ārstniecības personas, 162 cilvēki no citas paaugstināta riska grupas, 126 ārstniecības iestāžu darbinieki, 126 sociālo aprūpes centru (SAC) klienti, 103 persona ar hroniskām slimībām, 51 SAC darbinieks, deviņi izglītības iestāžu darbinieki.

Tāpat piektdien pirmo vakcīnu saņēma 12 cilvēki, kas NVD datos atzīmēti ar kategoriju "cits iedzīvotājs". Piecas personas vakcinētas pēc epidemioloģiskās indikācijas - uzliesmojuma vai epidēmijas. Sapotēti divi prioritāro iestāžu darbinieki. Trīs personas vakcīnu saņēmušas, balstoties citās veselības indikācijās.

Savukārt vakcīnas otro devu saņēmusi 51 ārstniecības persona un 26 ārstniecības iestāžu darbinieki.

Piektdien vakcinēta viena persona 101 gada vecumā, kura saņēmusi AstraZeneca poti. Savukārt jaunākie vakcinētie bija pieci 19 gadus veci jaunieši, trīs no tiem ir ārstniecības iestāžu darbinieki, bet divi - citu paaugstinātu risku grupā iekļauti cilvēki.

Piektdien Latvijā 2358 personas saņēmušas AstraZeneca vakcīnas devas, 168 cilvēki potēti ar Moderna vakcīnu, bet vēl 57 cilvēki potēti ar Pfizer/BioNTech vakcīnu Comirnaty.

Kopumā līdz šim Latvijā pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmuši 43 743 cilvēki, bet abas devas - 16 989 cilvēki, liecina NVD dati. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2021.gada 1.janvārī Latvijā provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 līdz šim varētu būt saņēmuši 2,3% iedzīvotāju, bet abas - 0,9e% iedzīvotāju.

Pagājušās nedēļas beigās centralizētu uzaicinājumu īsziņas un e-pasta veidā saņēma tie pirmie seniori, kas vecāki par 70 gadiem un bija pieteikušies savai vakcīnai vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989.

Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojs norāda, ka tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, vietnē"www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti. 17.februārī Vakcinācijas projekta biroja vadītāja paziņoja, ka tiek sākta senioru vecumā virs 70 gadiem vakcinēšana, kas sākusi uzņēmusi apgriezienus.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna un AstraZeneca, taču visu šo medikamentu piegādes kavējas un ir nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas