Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piektdien Trapenes pagastā noslīcis cilvēks; Gaujā pazudušo neatrod

Piektdien Trapenes pagastā vienā no dīķiem tika atrasts noslīcis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD saņēma informāciju, ka ūdenī redzamas cilvēka drēbes un kurpes. Ūdenslīdēji pārmeklēja dīķi un atrada bojāgājušo, kuru izcēla krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā aizvadītājā diennaktī VUGD saņēma 67 izsaukumus - 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 29 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD centieni atrast Gaujā pazudušo cilvēku beigušies bez rezultātiem un meklēšanas darbi ir pārtraukti, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

VUGD pārstāve uzsver, ka sākotnējā informācija liecināja, ka personas bija devušās laivot, savukārt vēlāk tika noskaidrots, ka cilvēki devušies peldēt.

Jau vēstīts, ka VUGD trešdienas pievakarē saņēma izsaukumu uz Gaujas ielu Cēsīs, kur divas personas devušās peldēt. Notikuma vietā tika konstatēts, ka viens cilvēks krastā nokļuvis paša spēkiem, bet otrs ir pazudis.

Ugunsdzēsēji glābēji veica zemūdens meklēšanas darbus, tomēr pazudušo cilvēku atrast neizdevās.

VUGD atgādina, ka, vizinoties ar laivu, kuteri vai citu peldlīdzekli, obligāti jāuzvelk glābšanas veste. Ja peldoties gadās iekļūt straumē, jāsaglabā miers un jāpeld pa straumi uz priekšu, cenšoties nokļūt tuvāk krastam.

Ieteikumi par to, kā pasargāt sevi un apkārtējos, dodoties atpūsties pie ūdeņiem, atrodami VUGD mājaslapas sadaļā "Drošības padomi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas