Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piektdien vakcinācija pret Covid-19 notikusi gausāk nekā vidēji šonedēļ

Piektdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 3767 cilvēki, bet otro - 167, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 3934 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vakcinācija pret Covid-19 piektdien notikusi gausāk nekā vidēji šonedēļ, tomēr kopumā šonedēļ tiks sasniegts jauns rekords - šonedēļ pirmajās piecās nedēļas dienās vakcinēti vidēji 5200 cilvēki dienā, bet līdzšinējais rekords tika sasniegts marta pēdējā nedēļā, kad vakcinēja ap 3400 cilvēkus dienā. Līdz šim lielākais vienā dienā vakcinēto cilvēku skaits ir bijis aptuveni 8500.

Kopējo vakcinēšanas tempu šonedēļ augstāku noturēs arī tas, ka sestdien divos vakcinēšanas punktos Rīgā tiek īstenots "dzīvo rindu" eksperiments, bet iepriekš nedēļu nogalēs vakcinēšana pret Covid-19 nereti apsīka.

Vakar pirmo poti pret Covid-19 pārsvarā saņēmuši seniori un personas ar hroniskām slimībām. Vakcinācija ar pirmo poti notikusi 242 iestādēs - pārsvarā ģimenes ārstu praksēs, kurās vidēji savakcinēti 10 līdz 30 cilvēki. Visaktīvāk vakcināciju piektdien veica Veselības centru apvienība, Rīgas veselības centrs un Saldus medicīnas centrs. Pirmajai potei visbiežāk izmantota AstraZeneca vakcīna, taču daudz lietota arī Moderna vakcīna.

Savukārt otro poti vakar pamatā saņēmuši seniori, sociālās aprūpes centru darbinieki un klienti, personas ar hroniskām slimībām un mediķi. Otrajai potei pamatā izmantotas Moderna vakcīnas. Vakcinēšana ar otro poti notikusi vien astoņās iestādēs - visvairāk cilvēku sapotējusi Jelgavas poliklīnika un Dzelzceļa veselības centrs.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 149 157 cilvēki, bet abas devas - 26 243 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši ap 7,9% iedzīvotāju, bet abas - 1,4%.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un Janssen, pēdējās no kurām Latvijā vēl nav piegādātas. Taču visu šo medikamentu piegādes līdz pat pavasarim regulāri kavējās, tāpēc kavējās arī masveida vakcinēšanas sākšana.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas