Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piketā "Par dabisku ģimeni" pie Saeimas pulcējas tuvu simts cilvēkiem

Šodien netālu no Saeimas nama partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) rīkotajā piketā "Par dabisku ģimeni" pulcējušies tuvu 100 cilvēkiem, novēroja aģentūru LETA.

Pasākumā piedalījās vairāki LPV politiķi, tajā skait, tās līderis Ainārs Šlesers un Saeimas deputāte Ramona Petraviča. Mītiņa organizatori izmanto iespēju savu pozīciju atspoguļot arī tiešraidēs savos sociālo tīklu kontos.

Klātesošie tur dažādus "dabiskajai ģimenei" veltītus plakātus, kuros pausti gan attiecīgi vēstījumi, gan arī ilustrēta ģimene. Kādā no plakātiem pausts, ka šodien Saeimā skatāmais Civilās savienības likumprojekts esot pielīdzināms Latvijas tautas "iznīcībai".

Citās protesta zīmēs pausts "Deputāti! Jūs apzināties, nākamās paaudzes jums šo nepiedos?", "Civilās savienības likumam - Nē!", kā arī skaidrojums, kas mītiņa dalībnieku ieskatā ir ģimene.

Protesta akcija tiek rīkota, lai pēc būtības iebilstu Civilās savienības likumprojektam, kas paredz ieviest jaunu veidu divu pilngadīgu personu kopdzīves juridiskai reģistrēšanai, tostarp pavērtu iespējas reģistrēt viendzimuma pāru attiecības.

Kā ziņots, arī biedrība "Asociācija "Ģimene"" aicina Saeimas deputātus apturēt Civilās savienības likumprojekta steidzamo izskatīšanu un balsot pret to, "ļaujot tautas nobalsošanā noskaidrot sabiedrības viedokli attiecībā uz ģimenes jēdziena nākotni".

Savukārt pagājušās nedēļas ceturtdienā Vecrīgā pie Saeimas nama "pretējās puses" jeb kustības "Dzīvesbiedri" rīkotajā piketā daži simti protestētāju ar dažādiem aicinājumiem deputātiem aktīvi pauda atbalstu Civilās savienības likumprojekta pieņemšanai.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Jānis Butāns (K) ir piesardzīgi optimistisks, ka Civilās savienības likumprojektu Saeima varētu pieņemt šodien. Arī koalīcijas vairākums jeb "Jaunās Vienotības", "Konservatīvo" un "Attīstībai/Par!" politiķi cer, ka pašreizējai 13.Saeimai izdosies pieņemt likumprojektu.

Savukārt arī koalīcijā esošā Nacionālā apvienība tieši pretēji cer, ka likumprojekts netiks pieņemts.

Kā ziņots, neskaidrību par to, vai likumprojektu varēs pieņemt, radīja "Saskaņas" Saeimas frakcijas deputātu lēmums nekādā veidā ar saviem balsojumiem nepiedalīties tā skatīšanā. Ņemot vērā, ka likumprojekta izskatīšanai ir nepieciešams kvorums jeb vismaz 50 deputātu piedalīšanās balsojumā, šāda "Saskaņas" lēmuma rezultātā likumprojekta pieņemšanai varētu trūkt balsu, jo tam nav visas koalīcijas atbalsta.

Daudzi deputāti, kuri iebilst pret likumprojekta izskatīšanu, līdz šim bieži nepiedalījās balsojumos par likumprojektu, lai "norautu kvorumu" un nepieļautu tā pieņemšanu, tomēr līdz šim minimālais kvorums vienmēr ticis panākts, balsojot arī daļai no "Saskaņas" deputātiem.

"Saskaņa" šādi reaģējusi pēc trīs opozīcijas deputātu vēršanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par viena deputāta iespējamo ietekmēšanu likumprojekta balsojumā. KNAB šajā jautājumā sācis resorisko pārbaudi.

Ja galīgajā lasījumā netiks pieņemts Civilās savienības likumprojekts, tad turpmāk jautājumi par ģimenes fakta konstatāciju tiks risināti starptautiska līmeņa tiesā, aģentūrai LETA skaidroja LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes loceklis Kaspars Zālītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas