Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmajā centralizēto eksāmenu dienā uzdevumu prettiesiska izpaušana nav konstatēta

Pirmajā centralizēto eksāmenu dienā uzdevumu prettiesiska izpaušana nav konstatēta, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Otrdien skolēni kārtoja pirmo centralizēto eksāmenu, kas bija eksāmens angļu valodā. Lai savlaicīgi novērstu eksāmena uzdevumu prettiesisku izpaušanu, tā laikā Valsts policija sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC) veica pārbaudi četrās skolās un nekonstatēja indikācijas par eksāmena satura prettiesisku izpaušanu.

Jau ziņots, ka šādas pārbaudes tiks veiktas arī citu centralizēto eksāmenu laikā, proti, Valsts policija kopā ar VISC pārstāvjiem izlases kārtībā eksāmenu dienu rītos apmeklēs dažādas Latvijas izglītības iestādes, lai pārbaudītu, kā tiek ievērotas prasības par eksāmenu darbu drošu uzglabāšanu un kā tiek ievērots aizliegums eksāmenu darbu aploksnes atvērt pirms noteiktā laika.

Pirms ierašanās izglītības iestādēs, to pārstāvji netiks brīdināti. Jāuzsver, ka komunikācija tiks veikta ar skolu vadību, un eksāmenu norise un skolēnu darbs nekādā veidā netiks traucēts.

Tāpat tiks veikts arī interneta resursu monitorings, lai nekavējoties reaģētu uz iespējamo eksāmenu darbu prettiesisku izplatīšanu. Nepieciešamības gadījumā tiks lemts par eksāmenu darbu rezerves variantu izplatīšanu.

Turklāt VISC ir nodrošinājis, ka centralizēto eksāmenu uzdevumos ir iestrādātas īpašas zīmes, kas gadījumos, ja tiek konstatēta šo eksāmenu fotogrāfiju vai kopiju izplatīšana, ļaus ātrāk noskaidrot šo darbu izcelsmes avotus.

Valsts policija atgādina, ka par centralizēto eksāmenu darbu satura izpaušanu pirms to norises laika ir paredzēta kriminālatbildība. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka pat gadījumos, kad eksāmenu darbu satura izplatīšanai tiek izmantotas modernās komunikācijas tehnoloģijas, piemēram, dažādas ziņapmaiņas lietotnes, noziedzīgā nodarījuma izdarītājus ir iespējams identificēt un saukt pie kriminālatbildības.

Gadījumos, kad kādas personas rīcībā nonāk ziņas par gatavošanos veikt vai jau veiktu eksāmenu darbu satura prettiesisku iegūšanu un izpaušanu, policija aicina nekavējoties ziņot par to, zvanot pa tālruņa numuru 67 208 056 vai 110.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas