Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirmajā stundā darbam vasaras brīvlaikā reģistrējušies jau 1300 skolēni

Pirmajā elektroniskās pieteikšanās stundā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) nodarbinātības pasākumam vasaras brīvlaikā pieteikušies jau 1300 skolēnu, liecina informācija NVA mājas lapā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NVA pārstāvis Dainis Jukonis, lielais pieteikumu skaits sistēmā pat radījis pārslodzi, tāpēc dažiem pieteikties gribētājiem pieteikuma anketa bija jāizpilda atkārtoti.

Jau ziņots, ka no šodienas Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) pieņem skolēnu elektroniskos pieteikumus reģistrācijai skolēnu nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā, aģentūru LETA informēja NVA.

Reģistrēties skolēni varēs patstāvīgi NVA mājaslapā, tās labajā pusē uzmeklējot baneri ar uzrakstu "Pieteikšanās jauniešu vasaras darbam". Ja skolēnam nav piekļuves internetam, viņš varēs doties uz to NVA filiāli, kuras apkalpošanas teritorijā iecerējis strādāt, un filiāles darbinieki viņam palīdzēs aizpildīt pieteikumu elektroniski.

Skolēnam jāreģistrējas tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā viņš vēlas strādāt. Skolēnu reģistrācija pamatsastāvā notiks atbilstoši filiālei noteiktajam iesaistāmo skolēnu skaitam, taču tiem skolēniem, kas nepagūs piereģistrēties pamatsastāvā, būs iespēja reģistrēties papildu sarakstā - rezervistos.

Savukārt rezervistus dalībai pasākumā aicinās tad, kad dažādu iemeslu dēļ skolēni, kuri reģistrējušies pamatsastāvā, pasākumā tomēr nepiedalīsies.

Pēcāk NVA sazināsies ar skolēniem, lai informētu par atlases laiku pie darba devēja. NVA atgādina, ka uz atlasi noteikti jāņem līdzi dzīvesgājuma apraksts jeb CV.

Darba sākšanai nepieciešama pase, kā arī ārsta izziņa par medicīnisko apskati.

Ja skolēns pats būs vienojies ar darba devēju par dalību pasākumā, ierodoties NVA filiālē, jāuzrāda arī apliecinājums par skolēna nodarbināšanu.

NVA atbalstu vasaras mēnešos strādāt un iegūt darba pamatprasmes, iemaņas un pirmo darba pieredzi varēs skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Skolēnu nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā tiks īstenots no 1.jūnija līdz 31.augustam.

Ja skolēns nav sasniedzis 18 gadu vecumu, viņš tiks nodarbināts ne ilgāk kā 7 stundas dienā un ne vairāk kā 35 stundas nedēļā. Skolēni nedrīkst būt nodarbināti tādos darbos, kas saistīti ar paaugstinātu risku viņu drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai.

Skolēns, kurš piedalīsies NVA vasaras nodarbinātības pasākumā, saņems darba algu vismaz valstī noteiktās minimālās darba samaksas apmērā, ja nostrādās pilnu darba laiku. Skolēnam tiks nodrošināts darba vadītājs, kurš palīdzēs apgūt darba pienākumus un būs palīgs darba laikā. Skolēni būs arī apdrošināti pret nelaimes gadījumiem darba vietā.

Šajā gadā skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā NVA plāno iesaistīt 3500 skolēnus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas