Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirms bērnu sūtīšanas uz nometni aicina vecākus pārliecināties, vai tās darbība ir atļauta

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija aicina vecākus pārliecināties, vai izvēlētās vasaras nometnes darbība ir atļauta un tā ir reģistrēta saskaņā ar normatīvo regulējumu.

VBTAI aģentūrai LETA norādīja, ka ik gadu Latvijā tiek fiksētas nometnes, kuras nav nedz saskaņotas, nedz to organizatori apguvuši nepieciešamās prasmes bērnu ilgstošai pieskatīšanai. Nereti šādās nometnēs nav arī nepieciešamā personāla. 

Pirms parakstīt nometnes līgumu, ar to būtu rūpīgi jāiepazīstas, kā arī jāuzdod visi nepieciešamie jautājumi, piemēram, par to, vai viss nometnes personāls ir atbilstoši apmācīts, vai ir pieejama medicīniskā palīdzība un tamlīdzīgi. Savukārt par to, vai nometne ir reģistrēta saskaņā ar normatīvo regulējumu, vecāki var pārliecināties vietnē "www.nometnes.gov.lv".

VBTAI piebilda, ka svarīgi izvērtēt arī, vai nometne sniegs bērnam drošu vidi, nodrošinās tā fiziskās un intelektuālās vajadzības, kā arī, vai ir kādas īpašas lietas, ko nometnes vadītājam vajadzētu zināt par bērna veselības stāvokli, īpašām prasmēm un vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas