Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pirms diviem gadiem uzceltajam Majoru pamatskolas sporta laukumam mainīs jumtu

Jūrmalas pilsētas dome ir noslēgusi līgumu ar SIA "Ditton Būve" par jumta nomaiņu Majoru pamatskolai, kurai jumta segumu nekvalitatīvi uzlikusi tās būvētāja SIA "Pucmeistars". Jumts unikālajai būvei tiks nomainīts, samaksu pamatā veicot no līdzekļiem, kas pēc nekvalitatīvā darba konstatēšanas un kavēto būvniecības termiņu dēļ tika ieturēti no būvniekiem kā līgumsods. Jumts tiks pilnībā nomainīts. Tas izmaksās 120,4 tūkstošus latu, informē Jūrmalas domes pārstāvis Ingmārs Čaklais.

:Nepareizi veiktu savienojumu dēļ Majoru pamatskolas sporta laukuma jumts tek. Vairākās vietās zem jumta seguma ir novilktas plēves, lai ūdens nelītu lejā, neradītu problēmas laukuma izmantotājiem un nebojātu pašu laukumu, kas ziemās kļūst par ļoti iecienītu publisku slidotavu un hokeja laukumu," stāsta I. Čaklais.

Majoru pamatskolas sporta laukumu projektēja SIA "Substance", kuras veikumu augsti novērtējuši arhitektūras eksperti. Jau tūlīt pēc būves nodošanas ekspluatācijā 2008.gada sākumā Latvijas arhitektūras labāko darbu skatē tika saņemta atzinība par tektonisko skaidrību un inovatīvu pieeju arhitektoniskā tēla veidošanā. Šogad pēc pašvaldības pasūtījuma uzceltā būve ir iekļauta starp 50 atzīmētajiem Eiropas Savienības galvenās arhitektūras balvas "Mies van der Rohe Award 2009" darbiem, kas līdz šim ir augstākā Latvijas arhitektūras starptautiskā atzinība. Viens no pasaulē vadošajiem dizaina un arhitektūras interneta portāliem Dezeen ir iekļāvis Majoru pamatskolas sporta laukumu starp desmit šābrīža labākajiem skolu arhitektoniskajiem risinājumiem Latvijā. Projekts eksponēts daudzās starptautiskās izstādēs, tai skaitā Spānijā, Francijā un Itālijā.

Sporta laukumā ir apjumts sporta spēļu (rokasbumba, basketbols, volejbols) laukums ar universālu sintētisko segumu, mākslīgā ledus standarta hokeja laukums, vieglatlētikas sektors ar sintētiskā seguma četru celiņu skrejceļu 60 m distancei, lodes grūšanas, augstlēkšanas un tāllēkšanas sektors, tribīnes 200 skatītāju vietām, kā arī ģērbtuves, dušas, tualetes un sporta inventāra noliktava, kā arī slidošanai nepieciešamā inventāra noma.

Taču unikālais šajā būvē ir tieši arhitektoniskais risinājums, tajā skaitā jumta konstrukcija, kuru būvniekam SIA "Pucmeistars" neizdevās izveidot atbilstoši prasībām.

Majoru pamatskolas sporta laukums kopā ar pašas skolas ēku veido vienreizēju siluetu, kas jau kļūst par vienu no Jūrmalas pilsētas simboliem un ir lielisks akcents pilsētas centrālās daļas veidolā gan dienasgaismā, gan it īpaši nakts izgaismojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

APLŪKO FOTOGALERIJU


Fotogaleriju ar unikālo jumta segumu skaties Ievas Zībārtes blogā "Tievi un veselīgi ar labu arhitektūru"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas