Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Plūdi Ogrē nav vērsušies plašumā

Pagājušajā naktī plūdi Ogrē nav vērsušies plašumā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Viņa norādīja, ka arī citviet Latvijā nav izveidojušās bīstamas situācijas saistībā ar ledus iešanu un plūdiem.

Jau ziņots, VUGD piektdienas vakarā Ogrē plūdu dēļ evakuējis divus vīriešus, kā arī sievieti un viņas suni. Šie cilvēki izvērtējuši situāciju un piekrituši evakuēties.

Glābēji līdz sauszemei nogādājuši 60 gadus vecu sievieti, kuras mājās ūdens jau bija gandrīz nokļuvis līdz gultai. Sieviete kopā ar viņas suni aizvesta līdz sauszemei, kur viņu pašvaldības policijas pārstāvji tālāk nogādājuši uz pansionātu. Pēc palīdzības pie glābējiem vērsušies arī divi vīrieši, kuri tāpat nogādāti līdz sauszemei.

Piektdienas pēcpusdienā Ogrē, Upes ielas galā, dārzkopības teritorijā applūdušas aptuveni 40 mājas.

No 40 applūdušajām mājām septiņās bija cilvēki, taču viņi no evakuācijas atteicās. Ogres pašvaldības policijas darbinieki jau aizvadītajā nedēļā šīs teritorijas cilvēkus informēja par rīcību māju applūšanas gadījumā, līdz ar to cilvēki zina, kas viņiem jādara. Patlaban applūdušajām mājām tiek atslēgta elektrības padeve.

Pārplūdušās upes vietā ūdens līmenis ir cēlies par pusotru metru. Arī pagājušajā gadā pavasarī applūda šī teritorija, vēstīja Šembele.

VUGD darbinieki vakarā vēl apsekos teritoriju, lai noskaidrotu, kurā vietā un cik liels ir izveidojies ledus sastrēgums, kā dēļ arī strauji cēlies ūdens līmenis upē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas