Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Policija aicina neizpaust savus bankas datus; trim personām izkrāptas lielas naudas summas

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī ir saņemta informācija no trim personām par to, ka viņiem, uzticot savus bankas datus nezināmām personām, kuras piedāvāja nopelnīt, no bankas konta ir izkrāptas lielas naudas summas.

Iesniedzēji paskaidroja, ka viņiem telefoniski tika izteikts piedāvājums nopelnīt, piesakoties biržās un ieguldot naudu dažādās akcijās. Viņiem tika dotas norādes lejupielādēt kādu aplikāciju. Kā vēlāk noskaidrots, šī aplikācija ļauj krāpniekiem attālināti piekļūt datoriem. Sarunas laikā viņiem tika dotas norādes – ielogoties savā banka kontā. Kad tas tika izdarīts, krāpnieki no viņu banku kontiem noskaitīja lielas naudas summas – pēdējā gadījumā liepājniecei no bankas konta pazuda septiņi tūkstoši eiro. Policija piebilst, ka cietušie savos datoru ekrānos neredz īstās darbības, bet gan to, ko krāpnieki vēlas, lai viņi redzētu. Tāpat cietušie šos pārskaitījumus paši apstiprināja Smart ID aplikācijā.

Šobrīd policijā tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi un ir uzsākti kriminālprocesi. Policija norāda, ka šis nav pirmais tāds gadījums un citās reizēs iedzīvotāji pat labprātīgi pārskaita prasīto naudas summu, domājot, ka tādā veidā var nopelnīt.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem būt uzmanīgiem, nepiekrist lejupielādēt attālinātās piekļuves programmas, kā arī neiesaistīties apšaubāmos darījumos. Tāpat policija atkārtoti aicina neuzticēt citiem cilvēkiem savus personas datus, neatdot personu apliecinošus dokumentus un to kopijas, nevienam neatklāt savu interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs. Visbiežāk šādi gadījumi notiek cilvēku pārlieku lielas uzticēšanās un neuzmanības dēļ.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka policija mazliet nepareizi liek akcentus... Nevis "IR jābūt uzmanīgiem", bet - "NAV jābūt alkatīgiem muļķiem". Ja nu jūs domājat, ka zelta zivtiņa, pēc līdakas pavēles, vēl joprojām aplaimo visus, kuri guļ uz krāsns... tad arī -maksājiet un vēlreiz maksājiet!
Dauņeksterminators
D
Man šie ar' ir zvanījuši divas reizes un sūtījuši īsziņas, ka mans telefona numurs esot vinnējis loterijā 20000 eiriķu. Problēma, domājams, sakņojas tajā, ka piezvanīju čomam, kurš, kā izādījās, bija aizbraucis uz Krieviju.
bet
b
tajā pat laikā visādas aptaujas un balsotāji pieprasa reģistrēties netā ar bankas karti..Tur lieliskas iespējas to izmantot zagšanai...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas