Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Policija līdz šim noformējusi aptuveni 4000 protokolu par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu neievērošanu

Valsts policija kopš 13.marta veikusi aptuveni 100 000 pārbaužu un noformējusi aptuveni 4000 administratīvā pārkāpuma protokolu ārkārtējās situācijas dēļ noteikto ierobežojumu neievērošanu, pirmdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš uzsvēra, ka jau kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas policija aktīvi kontrolējusi ierobežojumu ievērošanu, taču policijas mērķis nav bijis sodīt. Sankcijas piemērotas tikai nopietnākos pārkāpuma gadījumos.

Lielākā daļa jeb 80% administratīvā pārkāpuma protokolu noformēti par distances neievērošanu.

Vidējais piemērotais sods par ierobežojumu neievērošanu ir līdz 40 eiro, bet rupjākos pārkāpuma gadījumos sods sasniedzis 400 līdz 500 eiro.

LETA jau rakstīja, ka Lieldienu brīvdienās policija pirmo reizi piemēroja maksimālo naudas sodu 2000 eiro kādam vīrietim, kuram bija noteikta stingra pašizolācija. Policisti konstatēja, ka vīrietis neievēro pašizolāciju, bija pametis savu dzīvesvietu un devies izbraukt ar automašīnu. Vēlāk konstatēts, ka vīrietis atkārtoti nav ievērojis pašizolāciju, tāpēc viņam piemērots vēl viens 2000 eiro sods.

Neskatoties uz to, ka valdības lēmusi mīkstināt iepriekš noteiktos ierobežojumus, Krapsis solīja, ka policijas aktivitātes nemazināsies un likumsargi turpinās kontrolēt, vai iedzīvotāji ievēro ierobežojumus.

Krapsis minēja, ka atbilstoši prioritātēm policija lielu uzmanību pievērš tam, vai ierobežojumus un aizliegumus ievēro no ārvalstīm atgriezušās personas, ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju kontaktpersonas un ar Covid-19 inficētās personas.

Attiecībā uz to, vai iedzīvotāji ievēro ierobežojumus publiskajās iekštelpās, Krapsis norādīja, ka policija lielā mērā paļaujas uz to, ka tam seko iestāžu atbildīgās amatpersonas un īpašnieki.

Jau ziņots, ka Valsts policija aizvadītajā diennaktī par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu nav sākusi nevienu administratīvā pārkāpuma lietvedību.

Sestdien policija sāka septiņas administratīvās lietvedības, bet piektdien - vienu.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro. 

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Latvijā ārkārtējā situācija tika izsludināta 13.martā un tagad ir pagarināta līdz 9.jūnijam.

Top komentāri

VVZ
V
Lielākais valdības atbalsts tautai šajā krīzē ir sodu un ierobežojumu ieviešana. Nauda no sodiem kā sidraba strautiņš plūst caurajā valsts budžetā, un vismaz partiju finansēšanai nauda ir! Tagad varēsim skaisti dzīvot un rīt ar abiem galiem- budžets tiek papildināts.
AD
A
mentu valsts
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas