Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija vērtēs, vai Zelta mikrofona pasniegšanas ceremonijā tika ievēroti Covid-19 ierobežojumi

Valsts policija vērtēs, vai balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonijā tika ievēroti Covid-19 ierobežojumi, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Jau ziņots, ka Zelta mikrofona pasniegšanas ceremonijas rīkotājiem sociālajos tīklos veltīts ne mazums kritikas un neizpratnes, kā bijis iespējams sarīkot tik vērienīgu pasākumu, turklāt ar skatītāju dalību, apstākļos, kad Covid-19 pandēmijas dēļ jebkādi publiski pasākumi ir aizliegti.

Tikmēr pasākuma rīkotāji ir pārliecināti, ka tas bija epidemioloģiski drošs pasākums. Balvas producente Elita Mīlgrāve uzsvēra, ka ceremonija nav bijusi publisks pasākums, bet gan "televīzijas satura veidošana - tiešraide ar atbilstošu specifiku", divas dienas pirms kuras veikta dalībnieku kolektīvā Covid-19 testēšana.

Kā aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Ilze Pleša, ienākšana Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Mediju centrā, kur notika ceremonija, bijusi atļauta tikai ar negatīvu Covid-19 testu vai antivielu esamības laboratoriska apliecinājuma uzrādīšanu. Tāpat katrs filmēšanas dalībnieks un darbinieks parakstījis apliecinājumu, ka viņam nav slimības simptomu, viņš nav Covid-19 inficētā kontaktpersona un viņam nav noteikta pašizolācija vai karantīna.

Mīlgrāve uzsvēra, ka televīzijas tiešraides scenārija izstrāde un norises plāns ticis veidots pēc vienota atsevišķu "ierakstu bloku" principa, esot tikušas nodrošinātas atsevišķas ģērbtuves katram māksliniekam vai grupai atbilstoši konkrēto mākslinieku dalībai noteiktā tiešraides ieraksta blokā, ierakstu bloku dalībnieku plūsma norises vietā tikusi organizēta pa atsevišķām ejām, lai būtu iespēja nesatikties, balvas esot pasniegtas bez savstarpēja kontakta, bijušas īpašas prasības attiecībā uz dezinfekciju, maskām, filmēšanas laiku un kārtību.

Pēc producentes paustā, filmēšanas telpa tika iekārtota tā, lai starp konkrētā bloka dalībniekiem tiktu nodrošināta divu metru distance, turklāt masku noņemšana bija atļauta tikai uzturoties kameru kadrējumā - dodoties saņemt balvu, runājot, uzstājoties vai dziedot.

Viņa atzīmēja, ka visi iesaistītie - gan personāls, gan dalībnieki - tikuši iepazīstināti ar "Zelta mikrofona" organizētāju izstrādāto Covid-19 drošības protokolu, kas īpaši izveidots, lai nodrošinātu prasību ievērošanu gan sagatavošanas, gan tiešraides laikā. Mīlgrāve uzsvēra, ka drošības pasākumu ievērošana ir arī katra dalībnieka personīgā atbildība.

Pēc Mīlgrāves vārdiem, ceremonijas telpā bijis maz cilvēku, tāpēc izmantota filmēšana no sānu rakursa, "kas ir bieži izmantots paņēmiens, ja ieraksta vietā ir maz publikas, jo rada "optisku ilūziju" par telpas piepildījumu".

Zelta mikrofona organizatori pavēstīja, ka filmēšanas laikā dažādos raidījuma blokos tika veikta dalībnieku "nomaiņa", lai maksimāli izvairītos no dažādos blokos iesaistīto saskarsmes, tika dezinficēti krēsli un izmantotā aparatūra, nodrošināts, ka pasniedzamās balvas paši balvu pasniedzēji neskartu, nodrošinot bezkontakta balvu saņemšanu, veikti citi piesardzības pasākumi. Visas iepriekš minētās "maiņas" tika veiktas pēc katra bloka reklāmas paužu laikā, pauda Mīlgrāve.

Viņa skaidroja, ka ieraksta laikā Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Mediju telpā vienlaicīgi esošais tiešraides dalībnieku un tehnisko darbinieku skaits atbilda vadlīnijās noteiktajai filmēšanas procesu laikā nepieciešamajai kvadratūrai. Vidējais katra bloka norises laiks bija 30 minūtes. Neesot organizēta nekāda cita saviesīga tikšanās.

Konsultācija par paredzētajām prasībām tikusi lūgta arī Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC).

Otrdien tiešraidē no Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Mediju centra tika paziņoti aizvadītā gada spožākie ieraksti Latvijas mūzikā. Zelta mikrofona statuetes tika pasniegtas 22 kategorijās.

Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība un Micrec PM sadarbībā ar LaIPA un Kultūras ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas