Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Policijas darbinieku un robežsargu dienu tomēr neieviesīs

Valdošās koalīcijas partija pirmdien neatbalstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāta Kārļa Seržanta rosinājumu papildināt atceres un atzīmējamās dienas ar policijas darbinieku un robežsargu profesionālajiem svētkiem.

ZZS valdes loceklis Edgars Tavars pirmdien pēc koalīcijas padomes sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka šis priekšlikums noraidīts, ņemot vērā bažas, ka būs daudz ierosinājumu arī par citām svinamām dienām.

Kā zināms, Seržants uzskata, ka, veicot attiecīgus grozījumus likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, gan policijas darbinieki, gan robežsargi tiktu godināti valstiskā līmenī, novērtējot šo profesiju pārstāvju ieguldījumu Latvijas drošības sistēmas attīstībā.

Kā norāda politiķis, vairāku gadu garumā policijas darbinieki 5.decembrī atzīmē savus profesionālos svētkus. Vēsturiski šis datums saistīts ar 1918.gadu, kad 5.decembrī Tautas padome pieņēma noteikumus par policijas izveidi. Kopš šī akta pieņemšanas tika sākts darbs pie policijas veidošanas, un 5.decembris tiek uzskatīts par policijas dibināšanas gadadienu.

Seržants, ievērojot vēsturiskos faktus, aicinājis noteikt, ka policijas darbinieku profesionālie svētki - Policijas darbinieku diena - būtu atzīmējama 5.decembrī, bet robežsargu profesionālie svētki - Robežsargu diena - 7.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas