Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

precizēta - Pašizolācija jāievēro pēc atgriešanās no Andoras, Islandes un Spānijas

Pieaugot Covid-19 saslimstībai, turpmāk pašizolācija Latvijā būs jāievēro iedzīvotājiem, kas atgriežas vai ceļojuši tranzītā caur Andoru, Islandi un Spāniju, turpretī pašizolācijā vairs nav jādodas, atgriežoties no Čehijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākie apkopotie dati.

Vērtējot 14 dienu kumulatīvo Covid-19 gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Latvijā joprojām būs jāievēro 14 dienu pašizolācija, atgriežoties vai tranzītā izbraucot caur Zviedriju, Luksemburgu, Portugāli, Sanmarīno, Rumāniju, Bulgāriju un Horvātiju. Salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu šim sarakstam klāt nākusi Andora, Islande un Spānija.

Atgriežoties no trešajām valstīm, pašizolācija nav jāievēro pēc pārbraukšanas tikai no 12 valstīm, piemēram, Austrālijas, Kanādas, Japānas, Dienvidkorejas, Gruzijas, Taizemes un Marokas, savukārt 14 dienu pašizolācija ir jāievēro, atgriežoties no Krievijas, Baltkrievijas un visām citām trešajām valstīm, kuras SPKC sarakstā nav īpaši izdalītas, tostarp no Serbijas un Melnkalnes.

SPKC nerekomendē doties uz minētajām valstīm.

Latvijā saslimstības intensitāte ir trīs gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

No visām EEZ un ES valstīm visaugstākā saslimstībā reģistrēta Luksemburgā, kur tā mērāma 118,4 gadījumos uz 100 000 iedzīvotāju. Otrā augstākā saslimstība ES un EEZ dalībvalstu vidū ir Zviedrijā, kur tā samazinājusies līdz 61 gadījumam. Trešajā vietā atrodas Portugāle, kur saslimstība mērāma 48,5 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Neviens Covid-19 pacients patlaban nav reģistrēts tikai Vatikānā.

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 16. Rēķinot gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem, ir iespējams objektīvi salīdzināt dažādu valstu rādītājus, neskatoties uz atšķirībām iedzīvotāju kopskaitā, norāda speciālisti.

Ja pašizolācija tiek ievērota, atgriežoties no valsts, kur kumulatīvais rādītājs 14 dienu laikā uz 100 000 iedzīvotāju iepriekš pārsniedzis, bet vairs nepārsniedz 16, tad pašizolāciju drīkst pārtraukt.

(17.jūlija ziņā precizēta informācija par Serbiju un Melnkalni 1. un 3.rindkopā.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas