Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pret Truksni ierosinātais kriminālprocess izbeigts

Ģenerālprokuratūra šodien izbeigusi kriminālprocesu pret Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS/LZP) lietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu, aģentūrai LETA apliecināja Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs.

Advokāts norādīja, ka Truksnis nekad nav bijis partijas valdē un grāmatvedībā, līdz ar to viņš nav atbildīgs par ZZS finansēšanu.

Lietas izbeigšanu pret Truksni aģentūrai LETA apliecināja arī Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. Pēc viņa paustā, arī Truksnis esot saņēmis oficiālu lēmumu šajā jautājumā, no kura izriet, ka prokuratūra nesaskatot pamatojumu kriminālprocesa pret Jūrmalas mēru turpināšanai.

Ar pašu Truksni aģentūrai LETA ceturtdien sazināties neizdevās.

Apsūdzētā uzņēmēja Jūlija Krūmiņa advokāte Guna Kaminska aģentūrai LETA apstiprināja, ka pret Krūmiņu kriminālprocess nav izbeigts un viņš joprojām ir apsūdzētā statusā. 

Aģentūrai LETA neizdevās noskaidrot, vai izmeklēšana turpinās pret finansistu Jorenu Raitumu.

Jau ziņots, pērn Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) tika sākts kriminālprocess par iespējamo partijas No sirds Latvijai (NSL) un ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Šajā lietā pret Truksni tika sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu. 

Pret Krūmiņu sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un par nelikumīgu NSL finansēšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Apsūdzība uzskatīja, ka Truksnis ir vienojies ar Krūmiņu par ZZS finansēšanu lielā apmērā, lai kā šajā politiskajā spēkā ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas biedrs izmantotu nelikumīgos ziedojumus, kas veikti ar trešo personu starpniecību, savām un politiskā spēka vajadzībām priekšvēlēšanu aģitācijai pirms Latvijas pašvaldību vēlēšanām 2017.gada vasarā. Kopumā tobrīd, prokuratūras ieskatā, Jūrmalas domes amatpersona pieņēmusi 27 500 eiro.

Tāpat Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret vēl vienu fizisku personu par nelikumīgu partijas finansēšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Aģentūrai LETA zināms, ka šī persona ir finansists Raitums.

Top komentāri

Latgalīts
L
Zaļo Zagļu Savienībai visos augstajos amatos ir salikti savi puikas. Kāda tad te var būt taisnīga tiesa?
hi hi
h
Bet ar kādu pompu viss sākās. Aizturēšanas, kratīšanas, masku šovi, uzglūnēšana gar slimnīcas stūri kurā Truksnis ievietots, histērija msu medijos, skaļi paziņojumi, ...... . Galā čiks. Un kā lai tagad skatās uz šīs nedēļas masku šoviem?
lielo mielo, sīko rīko
l
Latvijā lielos blēžus nesoda. Lietas uzsāk, tad novilcina un pašās beigās - čiks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas