Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Prezidents plānoto valsts budžetu nodēvē par saprātīgu

Valsts prezidents Andris Bērziņš valdības plānoto 2012.gada valsts budžetu uzskata par saprātīgu un aicina tuvākajā laikā domāt par nodokļu samazināšanu.

Prezidents pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) žurnālistiem norādīja, ka Finanšu ministrijā ir nodrošināta turpinātība pēc valdības maiņas un ir izveidots "saprātīgs budžets". "Pieredze ir, un es uzskatu, ka viss noslēgsies ļoti normāli un varēsim iet uz priekšu," vērtēja Bērziņš.

Viņš arī mudināja valdību domāt par nodokļu samazinājumu un atbalsta valdības pozīciju vairs necelt nodokļus, tostarp nekustamā īpašuma nodokli. "Tas [nodokļu celšana] neveicina cilvēku palikšanu Latvijā," piebilda valsts pirmā persona.

Savukārt premjers atkārtoja, ka valdība sarunās ar aizdevējiem uzturēs viedokli, ka nevar celt nodokļus un samazināt pensijas.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien apstiprināja nākamā gada budžeta konsolidācijas pasākumu sarakstu par kopējo summu 122 miljoni latu, tostarp 48 miljoni latu ir izdevumu daļā. Šādu piedāvājumu valdība trešdien mēģinās saskaņot ar starptautiskajiem aizdevējiem, kas uzstāj uz budžeta konsolidāciju lielākā apmērā.

Vienlaikus finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) trešdienas rītā paziņoja – pat ja starptautiskie aizdevēji neakceptēs valdības apstiprinātos konsolidācijas pasākumus, nākamā gada valsts budžets tiks virzīts uz Saeimu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas