Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Prezidents: Tikai kopā var uzcelt stipru Latviju

Valsts prezidents Andris Bērziņš Latvijas dibināšanas gadadienā, uzrunājot cilvēkus, kas vakarā bija pulcējušies pie Brīvības pieminekļa, uzsvēra šīs vietas nozīmi Latvijas vēsturē un aicināja iedzīvotājus nemeklēt ienaidniekus, bet domubiedrus, jo tikai kopā var uzcelt stipru valsti.

Viņš raksturoja, ka Brīvības piemineklis ir bijis liecinieks Latvijas likteņa griežiem teju gadsimta garumā. Dažādās uniformās tērpti karavīri ir maršējuši gar tā pakāji, dažādas dziesmas pie tā dziedātas un dažādi karogi plīvojuši tam līdzās. Tomēr neatkarīgi no valdošajām ideoloģijām īsteniem Latvijas patriotiem Brīvības piemineklis vienmēr ir bijis simbols un svētvieta.

"Brīvības piemineklis ir Latvijas valstiskuma, tautas vienotības, neatkarības un brīvības simbols. Līdzīgi Latvijas liktenim, tas ir piedzīvojis gan ziedu laikus, gan okupāciju varas un karu, gan tautas gara spēka augstāko apliecinājumu – Atmodu, bet barikāžu dienās pavisam netālu no tā skanēja šāvieni un mira cilvēki," norādīja prezidents.

Viņš sacīja, ka 18.novembris ir dižākā no dienām, kad šeit esam kopā, dziedam kopā un jūtam kopā.

"Neatkarīgi no tā, kādi vēji pūš rudenīgajā novembra vakarā, atnākt pie Brīvības pieminekļa, lai apliecinātu savu cieņu visiem, kas par šo valsti cīnījušies un atdevuši dzīvības, ir katra patriotiski noskaņota cilvēka svēts pienākums. Tādēļ šai mirklī vēlos pateikt īpašu paldies tām ģimenēm, kuras 18.novembrī pie Brīvības pieminekļa nāk ar bērniem, noliek šeit ziedus un stāsta jaunajai paaudzei, ko Brīvības piemineklis nozīmē Latvijai un kādēļ te nākam kopā," klātesošos uzrunāja prezidents.

Bērziņš cilvēkus aicināja nemeklēt ienaidniekus, bet gan domubiedrus, jo tikai kopā varēsim uzcelt stipru valsti un uzsvēra, ka Latvijas liktenis ir mūsu pašu rokās.

"Dzīves likums saka – Māte un Dzimtene cilvēkam ir tikai viena. Arī Māte Latvija mums visiem ir tikai viena. Lai vai cik tālu pasaulē mēs katrs dotos, Māte Latvija mūs gaida atgriežamies. Atcerēsimies to vienmēr, jo tikai kopībā ir mūsu spēks. Tikai kopā esot, mēs varam uzcelt stipru Latviju. Nemeklēsim ienaidniekus! Meklēsim domubiedrus! Atbalstīsim viens otru! Palīdzēsim tiem, kas paši sev vēl nevar un vairs nevar palīdzēt! Tikai mūsu pašu rokās ir mūsu un arī Latvijas liktenis," runu noslēdza prezidents.

Pēc Bērziņa uzrunas 11.novembra krastmalā paredzēta uguņošana.

Svētku pasākumi sākās jau agrā rītā ar ekumenisko dievkalpojumu, militāro parādi un svinīgo svētku koncertu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas